SEKTÖREL › Skoda'nın küçük SUV modeli Türkiye'de

Skoda'nın küçük SUV modeli Türkiye'de

19 Temmuz 2020 / 23:56 Skoda gamının üçüncü SUV modeli KAMIQ 197.600 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu

Skoda'nın küçük SUV modeli Türkiye'de

Skoda, Türkiye’de SUV ürün gamına yeni bir model daha ekledi. Markanın KAROQ modelinin altında konumlanan yepyeni küçük SUV temsilcisi KAMIQ, lansmana özel 197.600 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. İsmini Kuzey Kanada ve Grönland’da yaşayan Eskimo’ların, “ikinci bir deri gibi” her duruma kusursuz uyum sağlayan bir şeyi tanımlamak için kullandığı kelimeden alan KAMIQ, tıpkı markanın diğer SUV modelleri gibi K harfi ile başlayarak Q harfi ile bitiyor.

Güçlü bir dış tasarıma sahip olan KAMIQ, Volkswagen grubunun MQB-A0 platformu üzerine geliştirilmiş. 4241 mm'lik uzunluğa, 1793 mm genişliğe ve tavan raylarıyla birlikte 1553 mm yüksekliğe sahip olan KAMIQ, 16 ila 18 inç aralığında jantlarla sunuluyor. Gündüz farı özellikli bölünmüş LED farların yer aldığı ilk Skoda modeli olan KAMIQ, aynı zamanda önde ve arkada dinamik sinyal lambaları ile tercih edilebiliyor.

157fb194a4e54b03cfb89c3a25d6d39f_1.jpg

KAMIQ, markanın yeni kabin konseptini temsil eden ikinci Skoda modeli olarak öne çıkıyor. Yüksek oturma pozisyonu ve geniş yaşam alanına sahip olan SUV, aynı zamanda geliştirilmiş ergonomileri ve görüş açıları sunuyor. Seyahat edenlerin rahat etmesi adına 1003 mm baş mesafesi, 1425 mm dirsek mesafesi ve 73 mm diz mesafesi ile segmentinin en iyi ölçülerine sahip olduğu iddia edilen KAMIQ, 400 litrelik bir bagaj kapasitesi sunuyor. Opsiyonel özellik olarak sunulan katlanan ön koltuk ise 2447 mm uzunluktaki hacimli eşyaların taşınmasına imkan tanıyarak pratikliği artırıyor. 

157fb194a4e54b03cfb89c3a25d6d39f_0.jpg

Skoda, KAMIQ kullanıcılarına araç içerisinde son teknoloji bilgi-eğlence ve bağlantı sistemlerini sunuyor. Swing, Bolero ve Amundsen sistemleri, 6.5-9.2 inç arasındaki ekranlarla tercih ediliyor. SmartLink teknolojisi ise Apple CarPlay, Android Auto veya MirrorLink yoluyla multimedya sisteminin akıllı cihazlara bağlanmasını sağlıyor. KAMIQ’de ayrıca Wi-Fi hotspot, önde ve arkada iki USB girişi, önde kablosuz şarj alanı gibi birçok teknolojik özellik de bulunuyor.

ÜÇ BENZİNLİ VE BİR DİZEL MOTOR SEÇENEĞİ
Skoda KAMIQ, lansmandan itibaren 90-150 bg arasında güç üreten 1.0 ve 1.5 litrelik üç farklı TSI benzinli motor ve 1.6 litre TDI dizel motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. KAMIQ, motor seçeneğine bağlı olarak 5-veya 6-ileri manuel şanzıman ya da 7-ileri DSG çift kavramalı otomatik şanzımanla satın alınabiliyor.

157fb194a4e54b03cfb89c3a25d6d39f_2.jpg

KAMIQ, Spor Şasi Kontrolü ile de tercih edilebiliyor. 10 mm daha alçak olan spor şasi, Sürüş Modları Seçenekleri’nde Normal ve Spor sürüş modları sunuyor. KAMIQ’in standart donanımları arasında Şerit Takip Asistanı, Şehir İçi Acil Fren ve Yaya Koruma Özellikli Ön Bölge Asistanı ve Çoklu Çarpışma Freni gibi sistemler bulunuyor.

KAMIQ, tıpkı diğer Skoda modelleri gibi birçok “Simply Clever” özelliği sunuyor. Bunlardan biri olan otomatik kapı kenarı koruma özelliği şehirdeki dar alanlarda dahi kapılarının zarar görmesini engelliyor. Otomobilde yer alan elektrikli bagaj kapağı, elektrikli çeki demiri, bagajda yer alan LED el feneri, cam yıkama haznesindeki entegre huni, yakıt depo kapağının içerisindeki lastik derinlik ölçme özellikli buz kazıyıcı ve sürücü kapısı içerisindeki şemsiye gibi çözümler de dikkat çekiyor.

ÇOK OKUNANLAR