İLK BAKIŞ › Skoda’nın yeni crossover’ı yüzünü gösteriyor

Skoda’nın yeni crossover’ı yüzünü gösteriyor

12 Şubat 2016 / 18:57 Çek üretici VisionS konseptini Cenevre Otomobil Fuarı’nda gösterecek

Skoda’nın yeni crossover’ı yüzünü gösteriyor

Skoda, 2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtacağı konsept aracı VisionS’in tasarım çizimlerini yayınladı. Bu çizimler Skoda’nın yeni SUV modelinin nasıl görüneceği konusunda çarpıcı izler taşıyor. Son yıllarda ürün gamını yenilemeye devam eden ve üçüncü jenerasyon Fabia ve Superb modelleriyle şimdiye kadar sunduğu en geniş ürün yelpazesini sunan Çek marka, yeni bir crossover model ile çeşitliliğini artırmayı hedefliyor.

Skoda 2014 yılında tanıtılan ve yeni Superb modelinde kapsamlı bir şekilde kullanılan VisionC tasarım dilini, VisionS konsepti ile SUV segmentine aktarıyor. 4.7 metre uzunluğu, 1.91 metre genişliği ve 1.68 metre yüksekliği ile markanın Yeti modelinden daha büyük boyutlara sahip olan konsept aracın geniş bir kabine üç sıra koltuk ile altı yolcuya geniş bir oturma alanı sunacağı iddia ediliyor.

Skoda VisionS’in dış tasarımı da dikkat çekici ve keskin hatlara sahip. Kristal tasarım detaylarıyla birlikte ilk bakışta güçlü bir SUV olduğu izlenimini yaratan konsept aracın kaputunun üzerinde yer alan eğimler ise kaslı bir duruş ortaya koyuyor ve Skoda logosunun daha fazla dikkat çekmesini sağlıyor.

Skoda’nın SUV konsepti VisionS’e profilden bakıldığında da güçlü çizgileri görmek mümkün. Markanın karakteristik tornado çizgisi ve aracın uzunluğunu vurgularken çamurluklar, VisionS’in off-road’a uygun maceracı karakterini dışa vuruyor. Arka tarafta yer alan güçlü ve sportif çizgiler ise büyük egzoz çıkışları ve difüzör ile birlikte Çek üreticinin yeni konsept crossover’ına farklı bir görsellik katıyor. Markanın uzaktan tanınan C şeklindeki stoplarının da Skoda VisionS konseptinin öne çıkan özelliklerinden biri olması bekleniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR