SEKTÖREL › SKYACTIV'de üretim arttı!

SKYACTIV'de üretim arttı!

04 Eylül 2013 / 18:04 Mazda, yeni nesil SKYACTIV motorunun üretim kapasitesini yüzde 25 arttırdı

SKYACTIV'de üretim arttı!
Mazda Motor Corporation, Hiroşima fabrikasında ürettiği SKYACTIV motorunun üretim kapasitesini dörtte bir oranında arttırma kararı aldı. Yapılan genişletme çalışmaları 2014 yılının sonunda tamamlandığında, yıllık üretim kapasitesi 800.000 adetten 1.000.000 adete yükselecek.

Mazda, bu girişimin bir parçası olarak, fabrikada yeni ve çok yönlülüğe sahip bir motor işleme hattı kuracak. Buna ek olarak, MZR motorlarının montajı için kullanılan mevcut üretim hattı da, SKYACTIV motorlarının üretimi için bakımdan geçirilecek. Mazda, dört silindirli SKYACTIV-G benzinli motorlar ve SKYACTIV-D temiz dizel motorlardan oluşan bir seri sunuyor.

Üretim kapasitesinin arttırılması, Mazda’nın global satışlarını 2016 yılına kadar 1.7 milyon adede çıkarma hedefinin önemli bir parçasını oluşturuyor. Bu motorların yaklaşık %80’inin SKYACTIV teknolojisine sahip olması bekleniyor. SKYACTIV motorları, Hiroşima fabrikasının ötesinde, Çin’de bulunan ve üretime Haziran 2013’te başlayan Changan Ford Mazda Engine Co. bünyesinde de üretiliyor. Bu motorların üretimi, içinde bulunduğumuz mali yılın dördüncü çeyreğinde başlayacak ve Mart 2014’te sona erecek olan Mazda Motor Manufacturing de Mexico S.A. de C.V. bünyesinde Meksika’da da üretilecek.

ÇOK OKUNANLAR