GÜNDEM › “Sokakta İlk Adımlar” 13 yaşında...

“Sokakta İlk Adımlar” 13 yaşında...

17 Aralık 2014 / 23:47 Türkiye’nin en uzun soluklu yol güvenliği eğitim projesi “Sokakta İlk Adımlar” 13’üncü uygulama yılına girdi

“Sokakta İlk Adımlar” 13 yaşında...

Çocukların trafikteki tehditler ile risklerin farkına varmasını sağlayıp, onlara güvenli davranış alışkanlıkları kazandırmayı amaçlayan “Sokakta İlk Adımlar” yol güvenliği eğitim projesi 13 yaşında... Projenin yeni dönem eğitim setleri de, 41 ildeki bütün proje uygulama okullarına dağıtıldı ve uygulanmaya başladı. Alanının en uzun soluklu kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan “Sokakta İlk Adımlar”, Renault, Milli Eğitim Bakanlığı, Total Oil Türkiye ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği ortaklığıyla sürdürülüyor. Yol güvenliği bağlamında en riskli 41 ilde sürdürülen projeden 2014-2015 eğitim öğretim yılı sonunda 1 milyon 545 bin öğrenci yararlanmış olacak.

Türkiye’nin 41 ilindeki 1374 okula ve 6105 sınıfa ücretsiz olarak gönderilerek, uygulanmaya başlayan eğitim setleri, öğrencileri trafik güvenliğinin yanı sıra ulaşıma bağlı çevre sorunları konusunda da bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Renault arasında imzalanan işbirliği anlaşmasıyla gerçekleşen projeden ilkokul dördüncü sınıf öğrencileri, trafik ve yol güvenliği derslerinde yararlanıyor.

Projenin eğitim materyalleri arasında öğretmen kartları, öğrenci kitapçığı, öğrenci için test ve sınıf için uyarıcı, bilgilendirici bir afiş yer alıyor. Okul programlarına göre tasarlanan öğretmen kartları, öğretmeni konuların uygulanmasına yönlendiriyor ve işlenen farklı temalar hakkında temel kavramları veriyor. Sınıftaki çalışmayı derinleştirmek ve öğrencileri somut eylemlerle teşvik etmek için aynı zamanda faaliyet uzantıları da öneriliyor.

Öğrenci kitapçığında yer alan eğitici faaliyetler ise birbirinden bağımsız. Bunlar öğrencinin fikir yürütmesini, belli mesajları öğrenmesini, öğrenilen kavramları uygulayarak, bunları kendi kelimeleriyle yazarak pekiştirmesini sağlıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR