SEKTÖREL › SsangYong'dan iki yenilik...

SsangYong'dan iki yenilik...

04 Kasım 2012 / 19:56 Rexton W ve 2.0 litre turbodizel motorlu Rodius, SsangYong'un Autoshow'daki standında sergileniyor

SsangYong'dan iki yenilik...
SsangYong'un Türkiye Distribütörü olan Şahsuvaroğlu Dış Ticaret; iki yeni modelini İstanbul Autoshow'da görücüye çıkardı. SsangYong CEO'su Joydeep Moitra’nın da katıldığı 1 Kasım'daki basın toplantısında markanın yeni Rexton W modeli ve Rodius'un 2.0 litre Euro V turbodizel motora sahip yeni versiyonu basına tanıtıldı. 2013 yılında iki yeni CUV modelinin de müjdesini veren Moitra, SsangYong’un yeni modellerinde daha rekabetçi olacağından da bahsetti.

Markanın yeni modellerinden biri olan Rexton W'nun tasarım aşaması 2.5 yıl sürmüş ve 72.3 milyon Euro yatırım yapılmış. Model adının sonundaki W harfinin İngilizce ‘’Work of Art’’ kelimesinden geldiği açıklanıyor.

Yüksek yakıt ekonomisi ve performans üreten, çevre dostu e-XDI aktif dizel motora sahip olan Rexton W, ESP, ARP, HDC gibi sistemleri standart olarak sunuyor. 3 kat güçlendirilmiş çelikten imal edilen, ön tampondan arka tampona uzanan merdiven tipi monoblok şasiye sahip olan SUV'nin kabininin ise önceki modele göre geliştirilerek modern bir tasarımla hem sürücü hem yolcu için birinci sınıf salon konforu sunduğu açıklanıyor. Şahsuvaroğlu SsangYong, Rexton W modelini Autoshow'a özel 79.500 TL'lik bir lansman fiyatıyla sunuyor.

Toplantıda basın mensuplarına konuşan Şahsuvaroğlu Dış Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Şahsuvaroğlu; Türkiye’de geçtiğimiz 5 yılda % 100 müşteri memnuniyeti yaşattıkları markaya 250 milyon dolardan daha fazla yatırım yaptıklarını ve bu yatırımların giderek artacağını söyledi. Nihat Şahsuvaroğlu, 2013 yılında satış hedeflerinin yeni modellerle birlikte en az % 50 artacağını da dile getirdi.

ÇOK OKUNANLAR