
STARIA'ya yeni donanım ve 4x4 aktarma
04 Aralık 2022 / 18:15 Hyundai’nin yeni MPV modeli STARIA, artık dört tekerlekten çekişli olarak da satın alınabiliyor

Hyundai’nin yeni MPV modeli STARIA artık yeni bir donanım ve aktarma seçeneğiyle sunuluyor. MPV segmentine tasarım açısından bambaşka bir soluk getiren Hyundai'nin bu 9 kişilik dev modeli, artık Elite donanım paketiyle ve dört tekerlekten çekişli olarak da satın alınabiliyor. Elite donanımına sahip dört çeker STARIA, 935 bin 950 TL'lik fiyat etiketi taşıyor. Yeni versiyonunda daha güvenli bir sürüş sunan otomobil, iç mekanında yer alan yeni donanımlarıyla da tüm dikkatleri üzerinde topluyor.

STARIA’nın dış tasarımı, sade ve modern çizgilerden oluşuyor. Önden arkaya doğru uzanan akıcı tasarım, burada modern bir ambiyans oluşturuyor. Elips şeklinde önden arkaya doğru uzanan tasarım felsefesi, uzay mekiği ve yolcu gemisinden ilham alıyor. STARIA’nın ön tarafında ise yatay gündüz farları (DRL) ve aracın genişliği boyunca uzanan uzun ve kısa farlar bulunuyor. Şık desenlere sahip geniş ızgara, otomobile sofistike bir görünüm kazandırıyor. Elite donanım seviyesiyle gelen LED arka lambalar ise diklemesine yerleştirilmiş.

Dış tasarımında uzaydan etkilenen STARIA, iç mekanında da bir yolcu gemisinin salonundan esinlenmiş. Daha alçak bir konumda bulunan emniyet kemerleri ve geniş panoramik pencerelere sahip yenilikçi tasarım mimarisi, araç içindeki yolculara ferah ve sakin bir ortam sunuyor. Sürücü odaklı kokpitte 4.2 inç renkli dijital gösterge ve 8 inç dokunmatik orta ön panel bulunuyor. Kablosuz şarj özelliğinin yanı sıra her koltuk sırasında bulunan USB şarj girişleriyle de mobil cihazların şarj edilmesine imkan tanınıyor. Anahtarsız giriş ve çalıştırma, elektronik park freni, otomatik ön ve arka klima ve geri görüş kamerası gündelik hayatı kolaylaştırırken 3+3+3 oturma düzeniyle de sürücü dahil tam 9 kişilik kapasite sunuyor.

Hyundai, STARIA’nın Elite versiyonundaki dört tekerlekten çekiş sistemine ek olarak, sürücü tarafı açılabilir cam tavan, deri döşeme, arka cam perdeleri, shift by wire-tuşlu vites kolu ve elektrikli bagaj kapağına da yer veriliyor. Bu sayede konfor seviyesi artan aracın güvenlik açısından da yeni eklentileri var. Otomobili şeritte tutmak için Şerit Takip Asistanı-LKA ve Ön Çarpışma Önleyici-FCA gibi güvenlik donanımları kullanılıyor.

Hyundai STARIA, ülkemize 2.2 litrelik CRDi motor seçeneği ve 8-ileri tork konvertörlü otomatik şanzıman ile geliyor. Hem ekonomik hem de performanslı olan bu dizel motor, 177 beygir gücünde. Hyundai tarafından geliştirilen bu motorun maksimum torku ise 430 Nm. Önden ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle sunulan Hyundai STARIA, yepyeni bir platforma ve süspansiyon sistemine de sahip. Çoklu bağlantılı arka süspansiyonla üretilen otomobil, optimize edilmiş motor performansını en iyi şekilde yol aktarırırken aynı zamanda uzun süreli yolculuklarda ekstra konfor ve sürüş keyfi sunuyor.
-
BOM 2026 sezonuna hazır
BOM, 2026 sezonunda Avrupa’da uluslararası düzeyde iki farklı seride yarışan ilk Türk takımı olacak
-
Defender, Dakar’da çifte podyum elde etti
Defender, 2026 Dakar Rallisi’ndeki ilk katılımında Stock kategorisinde ilk iki sırayı almayı başardı
-
Toyota'dan 200 adetle sınırlı bir GR Yaris
Toyota, Dünya Ralli Şampiyonu Sébastien Ogier’den ilham alan sınırlı üretim bir GR Yaris hazırladı
-
Ferrari ile FerMas iş birliğinin 20’nci yılı
Ferrari’nin Avrupa ve Afrika bölgesinden sorumlu yöneticisi Marco Sambaldi Türkiye’yi ziyaret etti
-
Nissan'dan güneş enerjisiyle çalışan Ariya konsepti
Nissan, Temiz Enerji Günü kapsamında güneş enerjisiyle çalışan Ariya konseptini tanıttı
-
Volvo EX60 yılın ikinci yarısında gelecek
Volvo Cars, 810 km'ye varan menzil vaat eden tamamen elektrikli yeni modeli EX60’ı tanıttı
-
Hyundai insan merkezli robotik çağını başlatıyor
CES 2026’da tanıtılan insansı robot Atlas, insanlarla iş birliğinde üretimde güvenliği artıracak ve Fiziksel Yapay Zeka dönemini başlatacak
-
DS Automobiles'den özel bir konsept
DS Automobiles, DS PENSKE Formula E pilotu Taylor Barnard ile birlikte tasarlanan “Taylor Made N°4 Concept” modelini tanıttı
-
MG ZS Hybrid+ Şubat ayında Türkiye'ye
MG, C-SUV segmentindeki ZS Hybrid+ modelini şubat ayında pazara sunmaya hazırlanıyor
-
Renault'nun küresel atağı devam ediyor
Türkiye ise markanın 2025 yılında Fransa’nın ardından en çok satış yapılan ikinci pazarı oldu























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS