YENİ MODELLER › Station wagon gövdeli yeni Astra ortaya çıktı!

Station wagon gövdeli yeni Astra ortaya çıktı!

12 Eylül 2015 / 19:18 Yeni Opel Astra Sport Tourer büyük bagajı ve farklı arka tasarımı ile dikkat çekiyor

Station wagon gövdeli yeni Astra ortaya çıktı!

Haziran ayında tanıtılan yeni jenerasyon Opel Astra’nın Sport Tourer versiyonu otomobilin Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yapılacak resmi tanıtımı öncesinde ortaya çıktı. Yeni daha pratik versiyonun özellikle burnu hatchback gövdeli otomobilden çok farklı olmamasına karşın, otomobilin daha uzun arka kısmı farklı tasarımı ile dikkat çekiyor. Daha geleneksel stoplara sahip olan Sport Tourer, standart otomobile kıyasla  80 litre daha geniş bagaj hacminin yanı sıra, önce 26 mm, arkada ise 28 mm daha fazla kafa mesafesi sunuyor.

Üzerinde yer aldığı yeni platform sayesinde bir önceki jenerasyona göre 200 kg hafifleyen yeni Astra Sport Tourer, ayrıca artık 105 bg gücündeki 1-litre hacimli üç silindirli turbo, 125 bg gücündeki 1.4-litre turbo ve 150 bg gücündeki 1.4-litre turbo benzinli motor seçeneklerine sahip olmuş. Bir önceki jenerasyonda olduğu gibi 95 bg ve 136 bg’lik 1.6-litre CDTI dizel motor seçeneklerine sahip olmaya devam eden yeni otomobil, ayrıca artık 200 bg’lik 1.6-litre turbo benzinli motor ile birlikte de satın alınabilecek.

Hatchback gövdeli otomobilde olduğu gibi IntelliLux LED matrix farlar ile Android Auto ve Apple CarPlay destekleyen infotainment sistemi ile birlikte gelen Astra Sport Tourer, Almanya’da Ekim ayından itibaren satın alınabilecek.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR