
Stellantis'ten "Batarya Değişim Modülü" teknolojisine yatırım
08 Ocak 2024 / 00:01 Stellantis, Modüler Batarya Değiştirme teknolojisiyle dikkat çeken Ample şirketiyle ortaklık kuruyor

Dünyanın en büyük mobilite şirketlerinden Stellantis, elektrikli araçlardaki yatırımlarına devam ediyor. Grup markalarının elektrikli gelecekte avantajlı konuma gelebilmeleri için çalışmalarını sürdüren Stellantis, bu kapsamda modüler batarya değiştirme yoluyla yeni bir enerji dağıtım yöntemine öncülük eden Ample şirketiyle ortaklık kurmak için bağlayıcı bir anlaşma imzaladı.
Tam şarjlı elektrikli araç bataryasını 5 dakikadan kısa sürede kullanıma sunan elektrikli araç batarya şarj teknolojisinde bir ortaklık kurmak üzere bir araya gelen iki ortak, Ample'ın Modüler Batarya Değiştirme çözümünü Stellantis elektrikli araçlarına entegre etmek için iş birliği yapmaya karar verdi. Batarya değiştirme teknolojisi, batarya değiştirme istasyonuna gelen elektrikli araç müşterisinin, şarjı bitmiş elektrikli araç bataryasını birkaç dakika içinde tam şarjlı bir batarya ile değiştirilmesine olanak tanıyor. İki şirket aynı zamanda Ample'ın Modüler Batarya Değiştirme Teknolojisi uygulamasının Stellantis filosu ve diğer Stellantis platformları ile farklı coğrafyalardaki tüketici taleplerini karşılamak üzere genişletilmesi konusunda da görüşmelerde bulunuyor. Programın, Stellantis'in Free2move araç paylaşım hizmeti kapsamındaki 100 araçlık Fiat 500e filosu ile 2024 yılında İspanya'nın Madrid kentinde başlaması planlanıyor. Fiat 500e, Stellantis'in en çok satan elektrikli aracı olup, dünya genelinde satışa sunuluyor.
Konu hakkında değerlendirme yapan Stellantis’in Şarj ve Enerji İş Biriminden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Ricardo Stamatti, “Ample ile yaptığımız bu ortaklık, Stellantis olarak elektrikli araç müşterilerimize ulaşım özgürlüğü sağlayan tüm çözümleri sunma yaklaşımımıza bir başka örnek. Odaklandığımız diğer projelere ek olarak Ample'ın Modüler Batarya Değiştirme çözümü, müşterilerimize daha fazla enerji verimliliği, üstün performans ve daha az menzil endişesi gibi önemli avantajlar sağlıyor. Yıldızımız Fiat 500e ile programı başlatmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.
Hiçbir ödün vermeden elektrikli araçları herkes için erişilebilir hale getirmenin önemine inandıklarını söyleyen Ample CEO’su Khaled Hassounah ise, “Sera gazı emisyonlarının azaltılmasında önemli bir etki yaratabilmemizin tek yolu bu. İddialı elektrikliye geçiş hedefleri, elektrikli araç ürün gamı ve kararlı liderliği ile Stellantis hedeflerimize ulaşmada mükemmel bir ortak. Beş dakikadan daha kısa sürede tam şarj bataryalı elektrikli araçlara sahip olmak, elektrikli araçların benimsenmesinin önündeki engellerin kaldırılmasına yardımcı olacak. Ortak çözümümüzü dünya genelindeki topluluklara ulaştırmak için Stellantis ile birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu.
-
Yeni A6 allroad'da PHEV sürprizi
Audi, beşinci nesil A6 allroad'u tanıttı. A6 allroad ilk kez şarj edilebilir hibrit seçeneğiyle sunulacak
-
Yeni Clio "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçildi
OGD tarafından düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasının kazananı Renault Clio oldu
-
Citroën Berlingo artık Türkiye’de üretilecek
Berlingo’nun yerli üretim macerası 2026’nın üçüncü çeyreğinde Tofaş Fabrikası’nda başlayacak
-
Makyajlı Megane E-Tech son çeyrekte geliyor
Güncellenen model yeni bir görünüm, 500 kilometreye varan menzil ve gelişmiş teknolojiler sunuyor
-
Cadillac, Chevrolet ve GMC resmen Türkiye’de
TUROTO, Cadillac, Chevrolet ve GMC markalarının Türkiye’deki resmi distribütörü oldu
-
Yeni Dacia Spring geliyor...
Yeni Spring’in 2027 yılının ikinci yarısında Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor
-
Toyota’dan yapay zeka destekli dijital danışman
Otomotiv sektöründe bir ilke imza atan Toyota Türkiye, yapay zeka danışmanı Toya’yı devreye aldı.
-
Audi Concept C’ye 4 tasarım ödülü
Tamamen elektrikli Concept C, Audi’nin yeni tasarım anlayışını temsil ediyor
-
Mercedes-Benz, VLE'nin üretimine Başladı
Mercedes-Benz VLE'nin seri üretimi İspanya’daki Vitoria fabrikasında başladı
-
Skoda'nın elektriklideki zirvesi tanıtıldı
Skoda Peaq, 7 kişilik oturma düzeni, uzun menzili ve yeni nesil teknolojileriyle tanıtıldı














FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS