SEKTÖREL › Stellantis'ten "Pro One" hamlesi

Stellantis'ten "Pro One" hamlesi

03 Kasım 2023 / 00:10 Stellantis, “Altı Marka, Tek Güç” yaklaşımı ile kompakt, orta boy ve büyük boy ticarilerde geleceğe hazırlanıyor

Stellantis'ten

Stellantis Ticari Araçlar İş Birimi, "Pro One" stratejik atağıyla ticari araçlarda liderlik hedefliyor. Stellantis Pro One; Citroën, FIAT Professional, Opel, PEUGEOT ve Vauxhall’ın tüm ticari araç segmentlerinde 12 modelinin dünya tanıtımı ile benzeri görülmemiş bir ticari araç yenileme hamlesi ortaya koyuyor. Bu kapsamda Stellantis, 2023 sonuna kadar Citroën’den Berlingo, Jumpy ve Jumper, FIAT Professional’dan yeni Doblo, Scudo ve Ducato, Opel/Vauxhall’dan Combo, Vivaro ve Movano, PEUGEOT’dan Partner, Expert ve Boxer, RAM’den ise ProMaster EV olmak üzere tüm segmentlerde “Altı Marka, Tek Güç” yaklaşımı ile kompakt, orta boy ve büyük yeni ticarileriyle geleceğe hazırlanıyor. Tüm modellerin 420 kilometreye varan menzil; mevcut hidrojen yakıt hücreli orta boy ticari seçeneklerin performanstan ödün vermeden hidrojen yakıt hücreli büyük ticari seçenekleriyle güçlendirilmesi ve ikinci nesil BEV çözümlerle Sıfır Emisyon Önceliği bulunuyor.

Ürün gamındaki yeni teknik özellikler arasında; yenilenen kokpitler, yeni 10 inçlik bilgi-eğlence sistemi, Seviye2 otonom sürüşe uzanan 18 farklı güncellenmiş Gelişmiş Sürüş Destek Sistemi (ADAS), standart olarak tamamen bağlantılı sistemler, dönüşüm için çekiş bataryasının kullanılmasını sağlayan yenilikçi e-PTO (elektrikli PTO) çözümü bulunuyor. 2023’ün sonuna kadar yeni ticarilerin tamamı bağlantılı olacak ve 2026 yılından itibaren kablosuz güncellemeler yapılarak, Dare Forward 2030 stratejik planındaki yedi büyüyen iş kolundan biri olarak 5 milyar Euro bağlantılı hizmet geliri elde etme hedefine olanak sağlanacak.

Stellantis, güncel haliyle Avrupa ticari araç segmentinde 0 emisyonlu güç-aktarma sistemleriyle lider konumunda olup hem BEV hem de yakıt hücresi seçenekleri sunuyor. Yenilenen ticari araç serisi, kapasiteden ödün vermeden daha fazla menzil sunan şirket içi EV batarya sistemleri de dahil olmak üzere 2.nesil 0 emisyon teknolojilerini de beraberinde getiriyor. 2.nesil BEV tahrik sistemi, yeni kompakt ticarilerle 330 kilometreye kadar sınıfının en iyi menzilini sağlıyor. Yeni orta boy BEV ticarilerde batarya paketleri 50 veya 75 kWh enerji ve 350 km’ye kadar menzil sunuyor. Büyük ticari segmentinde 110 kWh kapasiteli batarya, 420 kilometreye kadar sınıfının en iyi EV menzilini sunuyor. Ayrıca, 150 kW’lık hızlı şarj, büyük ticarinin bataryasını 1 saatten daha kısa sürede %0’dan %80'’e şarj edebiliyor.

İyileştirmeler aynı zamanda Stellantis’in 0 emisyonlu hidrojen yakıt hücresi güç-aktarma sisteminin liderliğini de ileriye taşıyor. 2024 ortalarında pazara sunulacak olan orta boy ticarilerde 2.nesil hidrojen yakıt hücresi, Stellantis’e özel bir orta güç sistemi ve 400 kilometreye kadar menziliyle segment rekoru sağlıyor. Hidrojen yakıt hücresi güç-aktarma sistemi, 2024 yılında orta güç mimarisi, 500 kilometreye kadar menzil ve 5 dakikalık yeniden dolum süresi ile büyük ticarilere de yayılacak.

Stellantis Foto Galeri Tüm Stellantis Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR