SEKTÖREL › Stephan Winkelmann Quattro’nun yeni CEO’su oldu

Stephan Winkelmann Quattro’nun yeni CEO’su oldu

09 Mart 2016 / 14:59 Volkswagen Grubu Lamborghini'nin başına ise eski Ferrari F1 takım patronu Stefano Domenicali'nin getirildiğini duyurdu

Stephan Winkelmann Quattro’nun yeni CEO’su oldu

Volkswagen Grubu Stephan Winkelmann’ı Quattro GmbH’nın CEO’su olarak atadığını açıkladı. 15 Mart’tan itibaren Audi AG’ye bağlı olan ve firmanın R ve RS modellerini geliştirmek ve üretmek ile yükümlü olan firmanın başındaki görevine başlayacak olan Winkelmann, 40 yıllık başarılı bir çalışma döneminin ardından emekli olan Heinz Hollerweger’in boşalttığı yeri dolduracak.

2005 yılından bu yana Lamborghini’de CEO’luk görevini yürüten Winkelmann’ın kontrolünde büyük başarılar gösteren İtalyan üretici, 2015 yılında 3.245 ürün teslimatı gerçekleştirerek tarihinin en fazla satışını gerçekleştirmişti.

18 Ekim 1964’te Berlin’de dünyaya gelen Stephan Winkelmann profesyonel kariyerine 1991 yılında Alman finans kuruluşu MLP’de başladı. Kısa bir süre sonra Mercedes-Benz’e transfer olarak otomotiv endüstrisi ile tanışan Winkelmann, 1994 yılında Fiat tarafından işe alınarak zaman içerisinde Fiat Avusturya, İsviçre ve Almanya’nın yönetim kurulu başkanlığı görevini yerine getirdi. Winkelmann 1 Ocak 2005 yılında Lamborghini’nin CEO’luk görevine getirilmişti.

Volkswagen Grubu Winkelmann’ın Lamborghini CEO’su koltuğunu eski Ferrari F1 takım patronu Stefano Domenicali ile doldurduğunu ve Domenicali’nin yeni görevine 15 Mart’ta başlayacağını da açıkladı.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR