KONSEPT › Subaru 2016’ya hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor

Subaru 2016’ya hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor

28 Aralık 2015 / 21:15 Japon üreticinin Tokyo Auto Salon’u üç yeni konsept otomobil tanıtmak için kullanacağı söyleniyor

Subaru 2016’ya hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor

Subaru 2016 yılına üç yeni konsept ile girmeye hazırlanıyor. Japon üreticinin 15-17 Ocak 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan Tokyo Auto Salon’da üç yeni konsept otomobil tanıtacağı söyleniyor. Bu otomobillerden ilkinin 2015 New York Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan Subaru STI Performance konsepti olacağı açıklanıyor. Subaru’nun BRZ modeli baz alınarak geliştirilen ve markanın BRZ GT300 yarış otomobilinin 300 bg’lik dört silindirli 2-litre hacimli motorunu kaputunun altında barındıran konsept otomobil agresif gövde kiti, büyük arka kanadı ve STI departmanı tarafından yapılan modifikasyonları ile dikkat çekiyor.

Japon üreticinin etkinlikte göstereceği ikinci otomobilin Levorg STI konsepti olacağı açıklanırken, bu modelin Subaru’nun kendine has WR Blue Pearl renginde olacağı ve 18 inçlik alüminyum alaşım jantlar ile birlikte geleceği söyleniyor. Konseptin bu bileşenlerin yanı sıra iki renkli iç mekana, STI tarafından ayarlanmış olan amortisörlere ve “özel aksesuarlara” sahip olacağı bildiriliyor.

Subaru’nun Tokyo Auto Salon’da göstereceği üçüncü ve son konsept otomobilin ise XV Hybrid STI konsepti olması bekleniyor. STI tarafından geliştirilen belirli parçalara ve turuncu / bej detaylara sahip özel bir iç mekana sahip olacağı söylenen otomobilin diğer iki konsept otomobile ve markanın etkinlikte otomobil tutkunların beğenisine sunacağı 2016 model yarış otomobillerine (BRZ GT300, WRX STI NBR Challenge, Japonya Ralli Şampiyonası’nda yarışacak olan WRX STI ve CV Robot Racing BRZ) eşlik edeceği söyleniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR