SEKTÖREL › Subaru, Frankfurt'a 3 yenilikle gidiyor

Subaru, Frankfurt'a 3 yenilikle gidiyor

06 Eylül 2011 / 23:59 Subaru, 12 Eylül'de başlayacak olan Frankfurt Otomobil Fuarı'nda üç yeni model sergileyecek

Subaru, Frankfurt'a 3 yenilikle gidiyor
Subaru’nun Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergileyeceği en önemli modeli hiç şüphe yok ki XV adındaki yeni crossover'ı olacak. Simetrik dört çeker özelliğinin standart olduğu açıklanan XV, 4.5 metrelik uzunluğa ve 1.6 metre yüksekliğe sahip. Fuarda yeni nesil Lineatronik (CVT) şanzıman ile donatılmış 2 litrelik motora sahip versiyonu tanıtılacak olan XV’de yeni nesil 1.6 litrelik motor da kullanılacak.

Subaru’nun Frankfurt’ta sergileyeceği yeni modellerden bir diğeri de yeni Impreza olacak. Daha önce Amerika’da meraklılarının ilgisine sunulan Impreza, Subaru’nun “Confidence in Motion” mottosu doğrultusunda üretilmiş ilk otomobil olma özelliğini taşıyor. Değişen müşteri tercihleri doğrultusunda kalite çıtasını yükseltmeyi, yeni dönemdeki en büyük global çalışmalarından biri olarak gören Subaru, Impreza’yı da bu hedefinin ilk meyvelerinden biri olarak tüketicilerine sunuyor. Sürekli simetrik dört çeker sistemi (AWD), yeni Impreza’da da kullanılıyor. Yeni Impreza için geliştirilmiş yeni nesil 1.6 litrelik motor ve onunla uyum içerisinde çalışan özel CVT şanzıman, Frankfurt Otomobil Fuarı’nın yenilikleri listesinde başlarda yer alıyor.

Subaru’nun, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda merakla beklenen bir diğer modeli ise BRZ. Subaru otomobillerinin üreticisi Fuji Ağır Sanayi’nin, Toyota ile ortak geliştirdiği arkadan itişli  bir spor otomobili olan Subaru BRZ, Frankfurt’ta teknoloji konsepti ile görücüye çıkacak. Adını, Boxer motor (B), arkadan itiş (R) ve zirve (Z-Zenith) sözcüklerinin ilk harflerinden alan BRZ’nin üretimine 2012 ilkbaharında başlanacak. 2.0 litrelik direkt enjeksiyonlu atmosferik bir motora sahip olacağı açıklanan BRZ’nin uzunluğu 4.2, yüksekliğiyse sadece 1.2 metre.

ÇOK OKUNANLAR