İLK BAKIŞ › Subaru hibrit WRX STI üzerinde çalışıyor

Subaru hibrit WRX STI üzerinde çalışıyor

07 Aralık 2015 / 23:15 Japon üreticinin spor sedanının hibrit aktarma organlarına sahip olacağı iddia ediliyor

Subaru hibrit WRX STI üzerinde çalışıyor

Subaru’ya yakın kaynaklar Japon üreticinin yeni WRX STI modelinin hibrit aktarma organlarına sahip olacağını iddia ediyor. 2017 yılı içerisinde satışa çıkacağı tahmin edilen yeni otomobilin yeni Subaru Global Platformu (SGP) üzerinde yer alacağı ve daha iyi performans ile yakıt verimliliği değerleri yakalayabilmek amacıyla 2-litre turbo boxer motorun bir elektrikli motor ile eşleneceği bir hibrit düzene sahip olacağı tahmin ediliyor.

Tamamen yeni bir dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olabileceği de söylenen yeni WRX STI’ın arka tekerleklerinin güçlerini elektrikli motordan alacağı tahmin edilirken, bu durum ön tekerleklerin gücünü geleneksel motordan alacağı anlamına geliyor. Elektrikli motor ve bu motorun tamamlayıcı bileşenlerinin otomobilin ağırlığını arttıracağına kesin olarak bakılıyor, ancak SGP’nin bu artışı telafi etmesi bekleniyor.

Yeni otomobilin kombine gücünün 326 bg’den daha yüksek olacağı ve bu gücün tekerleklere 6-ileri çift kavramalı şanzıman üzerinden aktarılacağı tahmin ediliyor. Bu bileşimin spor sedanın 6.5 lt/100km’den daha düşük yakıt tüketim değerine sahip olmasını sağlayacağı düşünülüyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR