YENİ MODELLER › Subaru, tamamen yeni Impreza’yı gösterdi!

Subaru, tamamen yeni Impreza’yı gösterdi!

27 Mart 2016 / 11:28 Japon üreticinin yeni modeli sedan ve hatchback gövde seçenekleri ile sunuluyor

Subaru, tamamen yeni Impreza’yı gösterdi!

Subaru 2017 model Impreza modelini hem sedan, hem de hatchback gövdesi ile ortaya çıkardı. Japon üreticinin yeni mimarisi olan Subaru Global Platform üzerinde yer alan yeni model, marka yetkililerinin yaptığı açıklamalara göre daha iyi çeviklik, güvenlik, konfor ve sürüş keyfi vaat ediyor. Yerine geçtiği modelden 40 mm daha uzun ve 38 mm daha geniş olan yeni otomobilin aks mesafesi de 25 mm artmış. Büyüyen boyutları ve aks aralığı sayesinde daha geniş bir kabine kavuşan yeni otomobilin yüksekliğindeki 10 mm’lik azalma ise yeni Impreza’nın daha iyi aerodinamiklere sahip olmasını sağlamış.

Subaru’nun yeni platformu yeni modelin iki gövde tipinin de yüzde 50 daha az gövde salınımına ve yüzde 70 daha iyi gövde rijitliğine sahip olmasına yardımcı olmuş. 2-litre boxer atmosferik motorundan artık 154 bg güç elde eden yeni Impreza’nın teknolojik donanımları da geliştirilmiş. Markanın, bünyesinde otomatik çarpışma öncesi frenleme, adaptif hız sabitleme ve şeritten ayrılma uyarısı sistemlerini bünyesinde barındıran EyeSight sisteminin son örneği ile birlikte tercih edilen otomobil, ayrıca kör nokta uyarı sistemi, uzun far asistanı ve adaptif ön farlar gibi sistemler ile birlikte sunuluyor. Subaru LED gündüz farlarını, ön, yan ve sürücü diz hava yastıklarını ise standart olarak sunuyor.

İç mekanda standart olarak sunulan 6.5 inçlik dokunmatik ekrana sahip olan ve Android Auto ve Apple CarPlay sistemlerini destekleyen infotainment sistemi dikkat çekerken, daha yüksek donanıma sahip versiyonlarda bu sistemin ekranı yerini 8 inçlik daha büyük bir ekrana bırakıyor. Subaru iç mekanda ön koltuk ısıtma, anahtarsız giriş ve çalıştırma ve otomatik klima gibi sistemleri opsiyonel olarak sunarken, Harman Kardon ses sistemi de markanın Impreza modelinin opsiyon listesinde ilk kez yer alıyor. Japon üreticinin yeni modelini Türkiye’ye getirip getirmeyeceği konusunda ise henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR