SEKTÖREL › Subaru XV Frankfurt'ta tanıtılacak

Subaru XV Frankfurt'ta tanıtılacak

10 Ağustos 2011 / 21:52 Subaru'nun geçtiğimiz aylarda konsept olarak tanıttığı XV, Frankfurt Otomobil Fuarı'nda üretime hazır haliyle sahneye çıkacak

Subaru XV Frankfurt'ta tanıtılacak
Subaru logolu crossover'ların yeni neslini temsil eden XV, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda 13 Eylül günü yapılacak basın toplantısında ilk kez otomobil severlerin karşısına çıkacak. XV'nin, crossover'ların güçlü siluetini, yepyeni ve modern bir görünümle sunduğu açıklanıyor. XV'nin dış görünümünde, ön ve arka cephede altıgen tasarımları ve farlarda keskin kartal gözlerini öne çıkaran Subaru, iç tasarımdaysa ferahlık ve güven duygusuna odaklanmış.

‘XV‘ 2.0 litrelik 4 silindirli Boxer motor ve CVT şanzımanla donatılmış. Simetrik dört çeker sistemine yer verilen XV, 4450 mm uzunluğa ve 1800 mm genişliğe sahip. Aracın yüksekliği ise 1625 mm. XV’de ayrıca Subaru tarafından geliştirilen yeni nesil bir güvenlik sistemi (eye sight) bulunuyor. Araca yerleştirilen kameralar ve sensörler sürüş sırasında XV’nin çevresini 360 derece tarıyor. Böylelikle oluşabilecek tehlikeler önceden fark edilerek kabindeki ana ekrandan sürücüye bildiriliyor.

ÇOK OKUNANLAR