SEKTÖREL › Subaru'nun Cenevre yenilikleri...

Subaru'nun Cenevre yenilikleri...

19 Şubat 2012 / 02:35 Subaru, Cenevre Otomobil Fuarı'nda BRZ ve yeni Impreza modellerinin Avrupa prömiyerini gerçekleştirecek

Subaru'nun Cenevre yenilikleri...
Subaru, Cenevre Otomobil Fuarı'nda iki önemli modelini sergileyecek. Fuarda ayrıca markanın 1972 yılından beri sadece kendi otomobillerinde kullandığı Simetrik Sürekli Dört Çeker (AWD) sisteminin 40'ıncı yıldönümü de bir dizi etkinlikle kutlanacak. Subaru’nun gelenekselleşmiş simetrik 4 çeker sistemi fuar süresince ziyaretçilerle 3 boyutlu görsel oyunlarla anlatılacak.
 
Saf Sürüş Keyfi: Subaru BRZ
 “Saf Sürüş Zevki” sloganı ile yola çıkan ve kalbinde yepyeni özel bir boxer motor bulunduran BRZ, hafifliği, kompaktlığı ve düşük ağırlık merkezi ile dikkat çekiyor. Subaru’nun arkadan itişli platformu ile birleşen BRZ ağırlık merkezi düşüklüğünde yeni bir seviye yakalıyor. Otomobilin toplam ağırlığının yarısından fazlası diz seviyesinin altında konumlandırıldığı için özellikle yol tutuş konusunda fark yaratılmış. Subaru BRZ, özellikle spor bir araçtan beklenenleri yerine getirmesi için özel olarak tasarlanmış 2.0 litrelik karşılıklı yatay 4-silindir boxer motor taşıyor.

Yeni Subaru Impreza  
Impreza,“Confidence in Motion” mottosu doğrultusunda hazırlanmış ilk Subaru modeli olma özelliğini taşıyor. Boyutları çok fazla değiştirmeden daha ferah bir iç mekan yaratılan yeni Impreza’da keyif ve kalite hissinin bir arada sunulduğu açıklanıyor. Uzatılan dingil mesafesi sayesinde otomobilin arka koltuklarındaki diz mesafesinde 200 mm’lik bir artış sağlanmış. Değişen müşteri tercihleri doğrultusunda kalite çıtasını yükseltmenin, Subaru’nun yeni dönemdeki en büyük global çalışması olduğu belirtiliyor. 

Yeni motora yeni şanzıman
Yıllardır Subaru’ya duyulan güveni perçinleyen sürekli simetrik dört çeker sistemi (AWD) yeni Impreza’da da kullanılmaya devam ediliyor. 5 Kapılı Impreza 1.6 litrelik benzinli seçeneği ve yeni CVT şanzımanı ile ilk kez Avrupa pazarında satışa sunulacak.

ÇOK OKUNANLAR