MOTORSPORLARI › Suzuka’da Vettel şoku!

Suzuka’da Vettel şoku!

05 Ekim 2014 / 00:24 F1’de son dört yılın şampiyonu Sebastian Vettel, 2015’te Red Bull için yarışmayacağını açıkladı

Suzuka’da Vettel şoku!

Sebastian Vettel Red Bull’dan ayrılıyor. Alman pilot gelecek sezon Red Bull için yarışmayacağını Japonya GP’sinin sıralama turları öncesinde açıkladı. Red Bull’dan ayrılacağını, “Takımdan kaçmıyorum ve bu gelişmenin sebebi Red Bull ile ters düşmüş olmam değil. Bazen hayatta yeni bir şeye başlamanız gereken zamanlar vardır. Gelecek sezon yarışacağım takım yakın zamanda resmi açıklamayı yapacak.” sözleriyle bildiren son dört yılın dünya şampiyonu, önümüzdeki yıl Fernando Alonso’nun yerine Ferrari’de yarışacak.

Fernando Alonso’nun 2015 sezonu için takımının McLaren-Honda olacağı neredeyse kesin, Red Bull ise yaptığı resmi açıklamada Daniel Ricciardo’nun 2015 sezonunda takım arkadaşının markanın junior programından Daniil Kyvat olacağını kamuoyuna duyurdu. Daniil Kyvat’ın Toro Rosso’daki koltuğunun ise Carlos Sains Jr tarafından doldurulması bekleniyor.

Red Bull’un takım patronu Christan Horner ise gelişmeleri, “Ferrari Sebastian’a oldukça çekici bir teklif yaptı. O Ocak ayı itibariyle artık bir Ferrari pilotu olacak.” sözleriyle duyurdu.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR