YENİ MODELLER › Suzuki Jimny Türkiye yollarına geri dönüyor!

Suzuki Jimny Türkiye yollarına geri dönüyor!

16 Ağustos 2016 / 08:48 Japon üreticinin “en küçük dev SUV”u küçük boyutlarına rağmen gerçek off-road deneyimi vaat ediyor

Suzuki Jimny Türkiye yollarına geri dönüyor!

Suzuki, Swift ve Vitara modellerinin ardından yeni modeli Jimny’yi de Türk otomobil tutkunları ile buluşturuyor. Sahip olduğu kompakt boyutları nedeniyle “mikro SUV” olarak betimlenen yeni Jimny, üst segmentte yer alan modelleri kıskandıracak off-road deneyimi vaat ediyor. Marka yetkilileri tarafından küçük boyutlarına karşın, dört tekerlekten çekiş sistemiyle iyi bir off-road yeteneğine sahip olduğu iddia edilen Jimny, 1.3-litre hacimli motoru ile tutumlu olmayı başarıyor. Dar sokaklarda şehir hayatına uyumlu, olsa bile zorlu arazi koşullarına da rahatlıkla uyum sağlayan Jimny, standart olarak sunulan otomatik şanzımanıyla birlikte 61.500 TL’den başlayan fiyatlarla yeni sahiplerini bekliyor.

Geçmişte olduğu gibi köşeli çizgilere sahip tasarımı ile geçmişine göz kırpan Suzuki Jimny, 3.695 mm’lik uzunluğa, 1.600 mm’lik genişliğe ve 1.705 mm’lik yüksekliği ile şehirde zorlanmayacağını gösteriyor. Mikro SUV’un 1324 cc’lik benzinli motoru 85 bg güç ve 110 Nm tork üretiyor. Ürettiği güç ve torku 4-ileri otomatik şanzımanı ve Drive Action 4x4 adlı dört tekerlekten çekiş sistemi üzerinden tekerleklerinin tamamına aktaran otomobil, 34 derecelik yaklaşma, 31 derecelik tırmanma ve 46 derecelik uzaklaşma açılarıyla dikkat çekiyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR