SEKTÖREL › Suzuki SX4 S-Cross Türkiye'de...

Suzuki SX4 S-Cross Türkiye'de...

23 Eylül 2013 / 02:58 Son iki yıldır satışlarını arttıran Suzuki, SX4 S-Cross ile yılın son çeyreğine de iddialı giriyor

Suzuki SX4 S-Cross Türkiye'de...
Suzuki 26 Eylül tarihinden itibaren Türkiye pazarına ilk kez girecek olan SX4 S-Cross modelini 51.600 TL'den başlayan fiyatlar ve 5 yıl/150 bin km'lik garantiyle satışa sunuyor. Kompakt sınıf bir crossover olan S-Cross'un sınıfındaki en geniş motor ve şanzıman yelpazesini sunduğu açıklanıyor. Otomobilin motor gamı, manuel ve otomatik şanzımanla kombine edilen 1.6 dizel ile 1.6 benzinli seçeneklerden oluşuyor. Ayrıca hem dizel hem de benzinli S-Cross'larda 4x2'nin yanında 4x4 opsiyonu da sunulacak.

SX4 S-Cross;  yeni nesil 4x4 Allgrip teknolojisiyle donatılmış. Allgrip sisteminde orta konsolda yer alan bir düğmeyle 4 farklı sürüş modundan birini seçmek mümkün. SX4 S-Cross; etkin motor teknolojisiyle sınıfının en düşük yakıt tüketimine ulaşmayı da hedefliyor.

Üç farklı donanım paketine ve zengin bir donanım listesine sahip olan bu yeni Suzuki'nin ayrıca sınıfının en büyük panoramik sunroof'una sahip olduğu da belirtiliyor. 7 hava yastığı, ESP, Yokuş Kalkış Desteği, lastik basıncındaki düşüşleri ekrana yansıtan Lastik Basınç Sensörü, Katlanabilir Pedal Sistemi, ayarlanabilir arka koltuk sırtlıkları, deri döşeme, koltuk ısıtma, Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma sistemi, otomatik vites seçeneğinde direksiyondan kumandalı Vites Değiştirme , Bluetooth handsfree Sistemi, Yağmur Sensörleri,  Otomatik yanan HID farlar, Cruise Control  ve ön & arka Park Sensörleriyse SX4 S-Cross'un donanım listesindeki kalemlerden bazıları.

Engin Kubilay; "2013 Suzuki için atılım yılı"
Suzuki Türkiye Genel Müdürü Engin Kubilay; Türkiye'de tek markada en uzun distribütörlük yapan Suzuki'nin, bu yıl 30. yılını kutladığını hatırlattı. 2013 yılının Suzuki için atılım yılı olduğunu belirten Engin Kubilay, şunları söyledi: "Geçmiş dönemde yeni modeller konusunda biraz muhafazakar kalan Suzuki, 2013 son çeyreğinden başlayarak her sene 1-2 yeni model lanse edecek. Yeni ürün stratejisinin ilk işaretlerini, Frankfurt motorshow'da yeni SUV konseptimiz olan IV-4 ile gördünüz.

Suzuki yeni model hamlesinin ilk örneğiyse Suzuki SX4 S-Cross olacak. Son çeyrekte 1.300 adet  S-Cross satmayı planlıyoruz. Suzuki Global, başlangıçta ülkemize sadece 350 araçlık bir kota vermişti, ancak biz bunu yaklaşık dört katına yükselttik. Bu sene  toplamda 2600 araç satmayı ve pazar payını en çok artıran marka olmayı hedefliyoruz. 2014 yılı için hedefimiz 5.000 araç satarak %1'lik pazar payına yaklaşmak olacak."

Türkiye Pazarı'nda Suzuki'yi hareketlendirmek için çalıştıklarını belirten Suzuki Türkiye Genel Müdürü Engin Kubilay, şunları söyledi: ''S-Cross'u tüm Suzuki ailesi olarak uzun süredir bekliyorduk. Suzuki, zaten 4x4 genlerine sahip bir marka. S-Cross'un da pazarda çok hızlı bir şekilde kendi trendini yaratmasını bekliyoruz." 

ÇOK OKUNANLAR