YENİ MODELLER › Suzuki yeni SX-4 ile EURONCAP'ten tam puanı kaptı!

Suzuki yeni SX-4 ile EURONCAP'ten tam puanı kaptı!

31 Ekim 2013 / 08:50 Suzuki’nin yeni modeli SX4 S-Cross, Euro NCAP’tan 5 yıldız aldı.

Suzuki yeni SX-4 ile EURONCAP'ten tam puanı kaptı!

SX4 S-Cross, Suzuki'nin SX4 modelinin yeni versiyonu. Suzuki'nin crossover segmentindeki otomobili SX4-Cross; yetişki yolcu koruması, çocuk güvenliği, yaya koruması ve güvenlik yardımcısı testlerinde yüksek güvenlik sağladığı için Euro NCAP'ten 5 yıldız aldı.

Otomobilin çarpışma testlerinde ön plana çıkan en önemli özelliği yaya güvenliği oldu.SX4 S-Cross, bu alanda yüzde 72’lik bir oranla rakiplerini geride bıraktı.

Güvenlik sistemi, hız aşımını engelleyen bir hız sınırlayıcı, ön hem de arka koltuklar da dahil olmak üzere emniyet kemeri hatırlatıcıları da içeriyor. Aracın güvenlik sisteminde bulunan yedi hava yastığı, gerili emniyet kemeri ve kuvvet sınırlayıcılar sayesinde ön, yan veya arkadan darbe durumunda yüksek güvenlik sağlanıyor. Araçta,7 hava yastığı, ESP, Yokuş Kalkış Desteği, Lastik Basınç Sensörü ve Katlanabilir Pedal Sistemi sunuluyor.

SX4 S-Cross; yeni nesil 4x4 Allgrip teknolojisiyle değişken yol koşullarına kolay uyum sağlayacak. Allgrip sisteminde orta konsolda yer alan bir düğmeyle 4 farklı sürüş modunu seçmeniz mümkün. Allgrip sisteminde normal sürüş koşullarında auto modu, daha fazla performans hissetmek için sport modu, karlı yollarda snow modu ve çamurlu yollarda lock modu seçilebiliyor.

S-Cross’un motor yelpazesi 1.6 Dizel ile 1.6 Benzinli Düz ve Otomotik vites seçeneklerini barındırıyor. Ayrıca hem dizel, hem de benzinli araçlarda 4x2’nin yanında, 4x4 opsiyonu da sunuluyor

Aynı zamanda da SX4 S-Cross; etkin motor teknolojisiyle sınıfının en düşük yakıt tüketimine ulaşıyor. (şehir dışı : 3,8 lt / 100 km)

ÇOK OKUNANLAR