YENİ MODELLER › Tamamen elektrikli iX3 yola çıkmaya hazır

Tamamen elektrikli iX3 yola çıkmaya hazır

15 Temmuz 2020 / 11:04 BMW'nin tamamen elektrikli ilk SUV modeli 2021 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'de olacak

Tamamen elektrikli iX3 yola çıkmaya hazır

BMW X model ailesinin tamamen elektrikli ilk modeli olan iX3'ün resmi tanıtımı yapıldı. BMW’nin elektrikli mobilite alanındaki en yeni temsilcisi olan iX3, BMW’nin Çin’deki fabrikasında üretilecek ve 2021 yılının ilk çeyreğinde Türkiye yollarında olacak. 

BMW'nin beşinci nesil eDrive teknolojisiyle donatılan iX3, performans, verimlilik ve menzil konusunda dikkat çekici seviyelere ulaşıyor. BMW iX3'ün elektrik motoru, yapılan geliştirmeler sonucunda BMW’nin tamamen elektrikli mevcut modellerinden yüzde 30 daha fazla güç yoğunluğuna sahip. 290 bg maksimum güç ve 400 Nm maksimum tork değerleri sunan elektrikli motoru BMW iX3’ü 0’dan 100 km/s hıza 6.8 saniyede ulaştırıyor. 

328f0afa41fba748ed107178ea8235ca_0.jpg

BMW’nin şimdiye kadar kulandığı en yüksek voltaj ve depolama kapasitesine sahip pil hücresi teknolojisi sayesinde yeni BMW iX3, WLTP kriterlerine göre 459 kilometre, NEDC test kriterlerine göre ise 520 kilometrelik menzil sunuyor. Beşinci nesil eDrive teknolojisine sahip olan yeni BMW iX3, sadece 10 dakikalık şarj ile WLTP kriterlerine göre yaklaşık 100 kilometrelik bir menzile ulaşırken, hızlı şarj istasyonlarında 34 dakikada yüzde 80’lik şarj seviyesine kavuşuyor.

İnce yapıya sahip yeni nesil yüksek voltajlı bataryası sayesinde ağırlık merkezi, kardeşi BMW X3’e kıyasla 7.5 santimetre daha yere yakın olan BMW iX3, dinamik ve üstün bir yol tutuşu vadediyor. Standart olarak sunulan adaptif süspansiyon sayesinde yeni BMW iX3'ün değişken yol koşullarında dahi güvenlik ve konfordan ödün vermediği belirtiliyor. BMW i3’ten tanıdık ARB çekiş sisteminin BMW iX3’e yumuşak zeminlerde dahi şaşırtıcı bir çekiş gücü sağladığı açıklanıyor.

Hans Zimmer ile birlikte geliştirilen BMW IconicSounds Electric donanımı da ilk kez BMW iX3’te görücüye çıkıyor. Elektrikli araçlara daha fazla ‘‘ruh’’ katan BMW IconicSounds Electric, iX3 çalışırken ya da durduğunda etkileyici ses kompozisyonları oluşturabiliyor.

Yeni BMW iX3 zengin standart donanımlarıyla da rakiplerinden ayrışıyor. LED Farlar, 3 bölgeli otomatik klima, Isıtmalı Ön Koltuklar, Akustik Koruma, Otomatik Açılır Bagaj Kapağı, Panoramik Cam Tavan, BMW Live Cockpit Professional, Sürüş Asistanı Professional, Akıllı Telefon Arayüzü, Kablosuz Şarj/Bağlantı Sistemi, Park Asistanı, Harman/Kardon Ses Sistemi ve BMW IconicSounds Electric otomobilde standart olarak sunuluyor. Ayrıca, 20 inç alaşım jantlar, spor veya Vernasca deri döşeme koltuklar, BMW Head-Up Display ve Park Asistanı Plus da opsiyonel olarak tercih edilebilen özellikler arasında yer alıyor.

ÇOK OKUNANLAR