KONSEPT › Tamamen elektrikli Toyota 2022'de sunulacak

Tamamen elektrikli Toyota 2022'de sunulacak

19 Nisan 2021 / 14:01 Hibrit lideri Toyota, tamamen elektrikli bZ ürün gamında sunacağı ilk modelin konseptini gösterdi

Tamamen elektrikli Toyota 2022'de sunulacak

Toyota, Şanghay Otomobil Fuarı’nda yakında piyasaya sunulacak olan elektrikli Toyota bZ4X modelinin konsept versiyonunu gösterdi. Ön gösterimi gerçekleştirilen bu yeni konsept, markanın bataryalı elektrikli araçlar serisinin ilki olarak öne çıkıyor. Toyota bZ (beyond Zero/Sıfırın ötesinde) olarak adlandırdığı yeni ürün gamıyla birlikte global olarak yeni elektrikli araçlar da tanıtacak. Marka 2025’e kadar 7 Toyota bZ modeli dahil olmak üzere 15 bataryalı elektrikli model sunmayı hedefliyor. Toyota ile Subaru işbirliğiyle geliştirilen bZ4X'in üretim versiyonu ise 2022 yılının ortasında satışa sunulacak.

4cfa0ac9dec8b03f8b34611a210f873a_3.jpg

Toyota'nın yüzde 100 elektrikli yeni ürün gamının ilk üyesi olan bZ4X Concept, dört tekerlekten çekiş sistemine (AWD) sahip orta ölçekli bir SUV. Elektrikli araçlar için özel olarak geliştirilen yeni e-TNGA modüler platformu üzerine geliştirilen konsept. uzun aks aralığı ve kısa ön-arka çıkıntılarıyla birlikte geniş bir kabin vaat ediyor. Aracın arka diz mesafesinin büyük bir D segmenti model ile benzer seviyede olduğu açıklanıyor.

4cfa0ac9dec8b03f8b34611a210f873a_2.jpg

Aracın ön yaşam alanı ise, bir “sürüş modülü” etrafında tasarlanmış. Böylece sürücüye, yol ve önemli bilgilerle direkt olarak bağlantıda olma hissi verilmesi amaçlanmış. Kontroller kolay kullanım için orta konsolda toplanırken, dijital sürücü göstergeleri ise direksiyonun üzerinde konumlandırılmış. 

Toyota bZ4X'in gövdesinde duygulara hitap eden yüzeyler dikkat çekici bir tarzda bir araya getirilmiş. Aracın ön bölümünde bilindik ön panjur tasarımının yerini alan “çekiç başlı” form içerisinde sensörler, ışıklandırmalar ve aerodinami parçaları bulunuyor.

9cfe7f6ceda41aaf21525fed3d5dfcd7_0.jpg

Toyota bZ4X'in motor, kontrol ünitesi ve batarya yönetim sisteminden oluşan elektrikli güç ünitesinin, sınıf lideri verimliliğe ve oldukça rekabetçi bir sürüş menziline sahip olduğu açıklanıyor. Aracın çevreci profili, aracın üzerinde bulunan ve menzili artıran solar şarj sistemi ile güçlendirilmiş. Ayrıca Toyota’nın hibrit ve dışarıdan kabloyla da şarj edilebilen hibrit araçları için geliştirdiği batarya teknolojisinin getirdiği kapsamlı deneyim sayesinde, Toyota bZ4X Konsepti için kullanılan daha büyük, daha güçlü bataryanın, yüksek güvenilirlik, kalıcı performansı ve soğuk iklimlerde dahi sürüş menzilini koruyacak şekilde geliştirildiği bildiriliyor. Ön ve arka akslarda yer alan elektrikli motorlar sayesinde otomobil AWD özelliği de sunuyor.

4cfa0ac9dec8b03f8b34611a210f873a_1.jpg

Yeni teknolojik özelliklerle geliştirilen Toyota bZ4X konsepti ile dünyada ilk kez seri üretim bir araçta farklı tasarıma sahip elektronik direksiyon bağlantı sistemi sunulacak. Elektronik sistemle birlikte geleneksel, dairesel direksiyonun yerini yeni direksiyon şekli alıyor. Bu yeni teknoloji, sürücünün dönüş yaparken ellerini direksiyonla birlikte çevirme ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

4cfa0ac9dec8b03f8b34611a210f873a_4.jpg

Toyota’nın yeni bZ modelleri aynı zamanda karbon nötr hedeflere ulaşılmasına da katkı sağlayacak. Üretim, dağıtım, kullanım, geri dönüşüm ve son imha dahil olmak üzere aracın tüm yaşam çevrimi boyunca CO2 emisyonunun nötr olması hedefleniyor.

Toyota 2025 yılına kadar, global olarak ürün gamında 70’ten fazla elektrik motorlu araç sunacak. Bunların en az 15 adedi ise bataryalı elektrikli araç olacak. 2025’te Avrupa’da güç ünitesi satış oranları yüzde 70 hibrit, yüzde 10’dan daha fazlası dışarıdan kabloyla şarj edilebilen hibrit, ve yine yüzde 10’dan daha fazlası bataryalı elektrikli ve yakıt hücreli elektrikli olmak üzere sıfır emisyonlu modeller şeklinde dönüşecek.

ÇOK OKUNANLAR