YENİ MODELLER › Tamamen yeni Civic Sedan, ABD’de gösterildi

Tamamen yeni Civic Sedan, ABD’de gösterildi

18 Eylül 2015 / 21:19 Honda, 10. jenerasyon Civic Sedan ile ABD pazarında ilk kez turbo motorlu bir otomobile sahip oldu

Tamamen yeni Civic Sedan, ABD’de gösterildi

Honda, tamamen yenilediği modeli Civic Sedan’ın ABD versiyonunu tanıttı. Her ne kadar “Sedan” adı ile anılıyor olsa bile, ilk bakışta özellikle arkadan bakıldığında liftback gibi görünen bir gövdeye sahip olan yeni Civic, yerine geçtiği modele kıyasla 50 mm daha geniş, 25 mm daha alçak ve 30 mm daha uzun aks aralığına sahip. Yeni aracı ile birlikte daha premium bir algı yaratmak isteyen Japon üretici yeni otomobilinde LED gündüz farlarına, LED stoplara ve opsiyonel olarak LED farlara yer vermiş. Yeni ekstra güçlü çelikten imal edilmiş şasi ile selefine kıyasla %25 daha rijit bir gövdeye sahip olan yeni Civic ayrıca daha pürüzsüz gövdesi ve gövde altı kaplamaları ile artık aerodinamik olarak %12 daha verimli. Yerine geçtiği modele göre daha büyük olmasına rağmen yaklaşık 31 kg hafifleyen yeni otomobil, ayrıca bir önceki jenerasyona göre daha fazla iç ve bagaj hacmine sahip.

ABD’de başlangıçta 160 bg güç üreten 2-litre atmosferik benzinli ve 175 bg güç üreten 1.5-litre turbo benzinli olmak üzere iki farklı motor ile satışa sunulacak olan 2016 model Honda Civic, standart olarak 6-ileri manuel veya opsiyonel olarak CVT otomatik şanzıman ile birlikte satın alınabilecek.

Honda yeni Civic Sedan’ın ABD’de içerisinde bulunduğumuz sonbaharda satışa sunulacağını açıklıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR