YENİ MODELLER › Tamamen yeni Mazda MX-5 ortaya çıktı

Tamamen yeni Mazda MX-5 ortaya çıktı

04 Eylül 2014 / 10:27 Japon üretici yeni otomobilinde KODO tasarım felsefesi ve SKYACTIV teknolojisine yer vermiş

Tamamen yeni Mazda MX-5 ortaya çıktı

Mazda’nın ikonik roadster modeli MX-5’in dördüncü jenerasyonu Japonya, ABD ve İspanya’da eşzamanlı olarak düzenlenen etkinlikler ile tanıtıldı. Modelin 25. yıldönümünü kutlamak amacıyla tanıtılan otomobilin üretimine önümüzdeki yıl başlanacak. 2016 model yılı otomobiller ile birlikte yollara çıkacak olan yeni MX-5, Mazda’nın KODO - Hareketin Ruhu tasarım felsefesine ve SKYACTIV teknolojisine sahip.

Selefleri gibi arkadan itişli bir mimariye sahip olan yeni MX-5, bir önceki jenerasyona göre 105 mm daha kısa, 20 mm daha alçak ve 10 mm daha geniş bir gövdeye sahip. Otomobile yaptırılan yoğun diyet ise kuru ağırlıkta kaybedilen 100 kg olarak geri dönmüş.

Dördüncü jenerasyon MX-5’in kaputunun altında ise Japon üreticinin yeni 1.5-litre ve 2-litre hacmindeki SKYACTIV motorları yer alıyor. Mazda mühendisleri tarafından geliştirilen yeni SKYACTIV-MT 6-ileri manuel şanzıman ile eşlenen bu motorların ürettiği güçlerin sırasıyla 140 bg ve 200 bg civarında olacağı tahmin ediliyor. Mazda, motorların şasi üzerindeki konumunu da biraz daha geriye çekerek yeni MX-5’in 50:50’lik mükemmel ağırlık dağılımına ve daha alçak ağırlık merkezine sahip olmasını sağlamış. Bu değişikliklerin ise sürüş dinamiklerini iyileştirdiği söyleniyor.

2016 Mazda MX-5’in geriye kalan detayları otomobilin üretimine daha yakın bir zamanda açıklanacak.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR