YENİ MODELLER › Tamamen yeni Peugeot 5008 Paris’e hazır!

Tamamen yeni Peugeot 5008 Paris’e hazır!

07 Eylül 2016 / 06:12 Fransız üretici yeni yedi koltuklu SUV modelinin üzerindeki örtüyü kaldırdı

Tamamen yeni Peugeot 5008 Paris’e hazır!

Peugeot, SUV pazarındaki genişleme ile birlikte yeni tamamen yeni SUV modellerini piyasaya sürmeye devam ediyor. Tamamen yeni 5008 modelini gün yüzüne çıkaran Fransız üretici, bu modeli ile birlikte yedi koltuklu C-SUV pazarında kendine önemli bir yer edinmeyi hedefliyor. Üreticinin EMP2 modüler platformu üzerinde yer alan yeni otomobil, alımlı tasarımı, verimli motorları ve teknolojik donanımları ile fark yaratmayı amaçlıyor.

Bir SUV’den çok yerden yüksek bir MPV görünümündeki ilk jenerasyon 5008’in ortaya çıkışından günümüze SUV pazarının ve otomobil tutkunlarının bu segmentten beklentilerinin bir hayli değiştiğini açıklayan Peugeot, yeni jenerasyon 5008 ile müşterilerinin beklentilerini karşılamak istiyor. Yeni tasarımı ile daha uzun ve belirgin bir buruna, ızgara ve farları ile markanın diğer tamamen yeni modellerini yakalayan ön tasarıma, yere neredeyse dik inen C sütununa ve oldukça güzel tasarlanmış topları bünyesinde barındıran şık arka kısma kavuşan otomobil, yerine geçtiği modele kıyasla çok daha rafine görünüyor.

İç mekanda ilk bakışta Peugeot’nun yeni 12.3 inçlik yüksek çözünürlüklü renkli ekrandan oluşan dijital gösterge paneli dikkat çekiyor. Kokpitteki dijitallik ön konsolun ortasında yer alan 8 inçlik kapasitif dokunmatik ekrana sahip olan infotainment sistemi ile devam ediyor. Bu iki bileşen Peugeot’nun ikinci jenerasyon i-Cockpit teknolojisinin temel taşları olarak öne çıkıyor.

Yeni Peugeot 5008 dördü benzinli, altısı dizel olmak üzere toplam 10 farklı motor seçeneğine sahip. Otomobilin benzinli motor seçenekleri 1.2-litre hacimli 130 bg’lik turbo benzinli motorun üç farklı versiyonundan ve bir adet 1.6-litre hacimli 165 bg’lik turbo benzinli motordan yer alıyor. 1.2-litre hacimli üç silindirli motor 6-ileri manuel veya 6-ileri otomatik şanzıman ile tercih edilebilirken, 1.6-litre hacimli dört silindirli ünite yalnızca 6-ileri otomatik şanzıman ile sunuluyor. Yeni 5008’in dizel motor seçenekleri ise 1.6-litre hacimli BlueHDi turbo dizel motorun üç farklı versiyonu ve 2-litre hacimli BlueHDi turbo dizel motorun iki farklı versiyonundan oluşuyor. 1.6-litre hacimli motor seçenekleri 5-ileri manuel, 6-ileri manuel ve 6-ileri otomatik şanzımanlardan biri ile eşlenebilirken, 2-litre hacimli motor seçenekleri 6-ileri manuel ve 6-ileri otomatik şanzıman seçenekleri ile sunuluyor.

Peugeot, tamamen yeni SUV modeli 5008 modelini Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkaracağını açıklarken, otomobilin satışa çıkış tarihini ise 2017 yılının bahar ayları olarak duyuruyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR