İLK BAKIŞ › Tamamen yeni Skoda Superb’in ilk tasarım çizimi yayınlandı

Tamamen yeni Skoda Superb’in ilk tasarım çizimi yayınlandı

16 Aralık 2014 / 00:01 Çek üreticinin yeni modelini Şubat 2015’te tanıtması bekleniyor

Tamamen yeni Skoda Superb’in ilk tasarım çizimi yayınlandı

Skoda tamamen yenileyeceği modeli Superb’in ilk resmi tasarım çizimini internette yayınladı. Kaslı kaputu, çıkıntılı ızgarası, otomobilin arkasına doğru uzayan farları ve farlarının alt kısmında yer alan LED gündüz farlarıyla çizim, yeni otomobilin markanın bu yılın başlarında tanıttığı VisionC konseptinden ilham alınarak tasarlandığını gözler önüne seriyor.

Çek üretici tarafından “şimdiye kadarki en iyi Skoda” sözleriyle betimlenen yeni model boyut olarak bir kere daha büyüyecek ve otomotivin orta sınıfının üst kısmına yerleşecek. Volkswagen Grubu’nun uzatılmış MQB platformunun üzerinde yer alacak olan yeni Superb’in selefinden 75 kg daha hafif olacağı söyleniyor.

Yeni otomobilin kaputunun altında yer alacak olan 125 bg’lik 1.4-litre TSI benzinli motorun baz seçenek olarak sunulacağı, 260 bg’lik 1.8-litre TSI benzinli ve güçleri 120 bg ile 190 bg arasında değişen 1.6-litre ve 2-litre TDI dizel motorların ise Superb’in motor seçeneklerini oluşturacağı da iddia ediliyor.

Yeni Skoda Superb’in önümüzdeki Şubat ayında tanıtılmasının ardından Mart ayında düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda çıplak gözlerin beğenisine sunulması bekleniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR