
TIGGO7 ve TIGGO8 İstanbul Park'ta tanıtıldı
05 Aralık 2025 / 00:35 Chery'nin makyajlı modelleri TOSFED İstanbul Park’ta gerçekleştirilen test sürüş etkinliğiyle tanıtıldı

Chery, Türkiye’de yüksek satış adetlerine ulaşan TIGGO7 ve TIGGO8 modellerinin tasarım ve donanım yeniliklerine sahne olan makyajlı versiyonlarını ülkemizde satışa sundu. İstanbul Park’ta düzenlenen etkinlik kapsamında basın mensuplarına tanıtılan araçlar, markanın Türkiye pazarındaki konumunu güçlendirme hedefini yansıtıyor.
Chery Türkiye Kurucu Kıdemli Başkan Yardımcısı Ahu Turan, Türkiye’de yaklaşık 130 bin kullanıcıya ulaştıklarını ve bunların yaklaşık 100 bininin TIGGO model ailesini tercih ettiğini açıkladı. Turan, Chery’nin küresel pazarda 18 milyon kullanıcıya ulaştığını ve Çin’den uluslararası ülkelere 5,5 milyon aracın ihraç edildiğini vurguladı. Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Emre Özocak ise 56 bayiden oluşan servis ve satış ağı ile Türkiye’nin yüzde 93’üne hizmet verdiklerini belirtti. Özocak, TIGGO modellerinin Türkiye kullanıcılarının güvenlik, teknoloji ve konfor beklentilerine uygun olarak geliştirildiğini ifade etti.

Yeni TIGGO7, C-SUV segmentinde tasarım ve sürüş konforunu ön plana çıkarıyor. Yüzen tavan tasarımı, full LED ön farlar ve LED arka stop lambaları ile modern bir görünüm sunan araç, 19 inç alüminyum alaşımlı jantlarla tamamlanıyor. Araçta, 24,6 inç birleşik dijital ekran, 19 ADAS akıllı sürüş destek sistemi ve 540° çevre algılama sistemi bulunuyor. 1.6 TGDI motor, 145 HP güç ve 275 Nm tork üretiyor ve 7DCT ıslak çift kavramalı otomatik şanzımanla kombine ediliyor. Bu donanımlar, hem şehir içi hem de uzun yol sürüşlerinde yüksek performans ve konfor sağlıyor.

Yeni TIGGO8, aile kullanıcılarına odaklanan premium özellikleriyle dikkat çekiyor. Elektrikli ön yolcu koltuğu bacak desteği, ısıtma, havalandırma ve masaj fonksiyonlarıyla donatıldı. 15,6 inç yüksek çözünürlüklü merkezi ekran üzerinden koltuk, ses ve sürüş modları kontrol edilebiliyor. 540° çevre görüş sistemi ve güncellenmiş ADAS paketleri, sürüş güvenliğini artırıyor ve şehir içi ile uzun yol kullanımında kapsamlı destek sağlıyor. Modelde de 1.6 TGDI motor ve 7DCT şanzıman yer alıyor.

Her iki model de Euro NCAP 5 yıldızlı güvenlik standartlarını karşılıyor. Araç gövdelerinde yüksek dayanımlı çelik kullanılırken, kritik bölgelerde sıcak şekillendirilmiş çelik ile yolcu güvenliği artırılmış. Chery, yeni TIGGO7 ve TIGGO8 ile Türkiye’de geniş iç hacim, güvenlik, teknoloji ve performansı bir arada sunmayı hedefliyor.
Yetkililer, etkinlik kapsamında yaptığı açıklamada, TIGGO modellerinin Türkiye’deki kullanıcı beklentilerine uygun şekilde geliştirildiğini ve SUV segmentinde güçlü bir rekabet avantajı sağladığını belirtti. Chery, önümüzdeki dönemde Türkiye’deki satış ve servis ağını genişleterek marka bilinirliğini artırmayı planlıyor.
-
MINI, Zeynep Sönmez ile İş Birliğini Yeniledi
MINI, milli tenisçi Zeynep Sönmez ile geçen yıl başlayan iş birliğini bir yıl daha uzattı
-
Kia'nın SUV gamına yeni model eklendi
Kia’nın globalde en çok satan ikinci modeli Seltos, 2.349.000 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye'de...
-
Elektrikli C Serisi satışa sunuldu
Çift motorlu C 400 4MATIC versiyonuyla ithal edilen otomobilin fiyatı 6.360.000 TL'den başlıyor
-
Yeni Hyundai TUCSON gün ışığına çıktı
Yeni TUCSON, yepyeni bir tasarım ve yeni nesil Pleos Connect bağlantı teknolojileriyle tanıtıldı
-
Volvo ES90 Türkiye’de
Volvo’nun tamamen elektrikli yeni modeli ES90’ın Türkiye fiyatı 7.027.440 TL olarak açıklandı
-
E-208 GTi, 2027’nin ilk yarısında Türkiye’de
281 beygir gücündeki Peugeot E-208 GTi 0-100 km/s hızlanmasını 5,5 saniyede tamamlıyor
-
Yeni MICRA'ya Green NCAP’ten 5 yıldız
yeni tamamen elektrikli Nissan MICRA, Green NCAP’in sürdürülebilirlik değerlendirmesinde en yüksek derece olan 5 yıldızı aldı.
-
Audi A6 Sportback e-tron ile 1.338 km'lik rekor
A6 Sportback e-tron performance, tek şarjla 1.338 km yol kat ederek Guinness Dünya Rekoru kırdı
-
Hyundai Leasing’in finansman ağı genişliyor
Hyundai Motor Türkiye’nin işletmelere yönelik finansman çözümü Hyundai Leasing’e BNP Paribas Finansal Kiralama da dahil oldu
-
Elektrikli Mercedes-Benz GLC, Almanya’da Ödül Aldı
Elektrikli GLC, German Car of the Year Awards jürisi tarafından “2027 Yılının Alman Premium Otomobili” seçildi














FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS