SEKTÖREL › TNT Ekspres elektriklendi...

TNT Ekspres elektriklendi...

22 Eylül 2011 / 02:43 Türkiye’nin ilk ticari Türk plakalı elektrikli otomobilleri TNT Ekspres ile İstanbul caddelerinde!

TNT Ekspres elektriklendi...
TNT Ekspres, bir ilke imza atarak Türk ticari plakalı elektrikli otomobillerin Türkiye’deki ilk kullanıcısı olmaya hazırlanıyor. TNT Ekspres, filosuınu bu ay içerisinde teslimi yapılacak çevre dostu araçlarla güçlendirecek. Ancak araçlar yola çıkmadan önce İstanbullularla tanıştırılmak üzere sergilenecek. 17 Eylül’de Bağdat Caddesi Şaşkınbakkal’da sergiye açılan araç iki hafta Anadolu yakası sakinleri için teşhirde kalacak. Elektrikli aracın ikinci durağıysa Nişantaşı olacak. Nişantaşı, 3 Ekim’den itibaren iki hafta TNT Ekpres'in elektrikli aracına ev sahipliği yapacak.  

İlk etapta 3 adet sıfır emisyonlu çevre dostu araçla taşımacılık yapacak olan TNT Ekspres, daha sonra tüm filosunu elektrikli araçlara çevirmeyi hedefliyor. TNT Ekspres’in filosuna kattığı elektrikli araçlar 160 km. yol gidebiliyor ve hızlı şarj ile 20 dakikada yola çıkmaya hazır hale geliyor. Elektrikli araçlar, Sabiha Gökçen Havaalanı, Çekmeköy, Güneşli gibi İstanbul’un dört noktasındaki ana istasyonlarda şarj edilebilecek. Aynı zamanda gezici şarj araçlarına da sahip olan TNT Ekspres acil durumlarda bu araçlarını devreye sokarak müşterilerine aksaksız hizmet vermeye devam edecek.

ÇOK OKUNANLAR