SEKTÖREL › Toyota 33 ülkede zirvede!

Toyota 33 ülkede zirvede!

16 Ağustos 2021 / 17:11 2021'in ilk 6 ayında ülkeler bazında en fazla tercih edilen markalar açıklandı. Toyota ilk sırada...

Toyota 33 ülkede zirvede!

2021 yılının ilk yarısında farklı pazarlarda en çok tercih edilen markalar listelendi. Japon otomotiv devi Toyota, 5 milyonu aşan toplam satış adedi ile 33 ülkede en fazla tercih edilen marka oldu. Toyota'nın lider olduğu ülkeler; Arjantin, Letonya, Qatar, Avustralia, Lübnan, Suudi Arabistan, Bahreyn, Litvanya, Singapur, Kıbrıs, Kuzey Kaledonya, Güney Afrika, Estonya, Yeni Zelanda, Tayvan, Finlandiya, Norveç, Tayland, Yunanistan, Umman, UAE, Endonezya, Peru, Ukrayna, Japonya, Filipinler, ABD, Ürdün, Polonya, Vietnam, Kuveyt, Porto Rico ve Yemen'den oluşuyor.

55f0759532cf6915d0a6ba67128aae81_0.jpg

İkinci sırada yer alan Volkswagen ise Çin, İrlanda ve Avrupa pazarındaki sekiz ülkede (Avusturya, Hırvatistan, Danimarka, Almanya, Lüksemburg, Hollanda, Slovenya ve İsviçre)  zirvede yer almayı başardı. Volkswagen'in ardından listeye giren Hyundai ve Skoda ise beş ülkenin en fazla tercih edilen markaları oldular. Hyundai, İsrail, Kore, Paraguay, Suriye ve Tunus'un en fazla tercih edilen otomobil markası olurken, Skoda ise Bosna, Çekya, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Slovakya'da zirvede yer aldı.

Şili, Ekvador, Mısır ve Kazakistan'ın en fazla tercih edilen otomobil markası Chevrolet olurken; Bulgaristan, Moldovya, Fas ve Romanya pazarlarının ilk yarıdaki lider markası ise Dacia oldu. Dört farklı ülkede pazar liderliğini elde eden markalardan biri olan Fiat; Brezilya, İtalya, Türkiye ve Uruguay'da; Renault ise Cezayir, Kolombiya, Fransa ve Portekiz'de ilk sırada yer aldı.

Listenin geri kalanı ise şu şekilde: Suzuki, Macaristan, Hindistan ve Pakistan'da lider olurken, Ford, Kanada ve İngiltere'de, Peugeot, Belçika ve İspanya'da; Lada, Rusya ve Belarus'ta, Kia Irak'ta ve Nissan ise sadece Meksika'da en fazla tercih edilenler listesinin zirvesinde yer aldılar.

ÇOK OKUNANLAR