YENİ MODELLER › Toyota Aygo X seri üretime hazır

Toyota Aygo X seri üretime hazır

05 Kasım 2021 / 21:17 Toyota, Aygo X adını verdiği minik crossover modelinin dünya prömiyerini gerçekleştirdi

Toyota Aygo X seri üretime hazır

Toyota, A segmentinde yer alan tamamen yeni crossover modeli Aygo X'in seri üretim halini tanıttı. Avrupa’da tasarlanıp üretilen Aygo X, şehir hayatının ayrılmaz bir parçası olmayı hedefliyor. Toyota'nın Avrupalı müşterilerin beklentilerini dikkate alarak geliştirdiği otomobil 2022 yılında Avrupa yollarına çıkacak.

Aygo X, TNGA mimarisine ait olan ve ilk kez Yaris’te kullanıldıktan sonra Yaris Cross’ta da yer alan başarılı GA-B platformu üzerinde yükseliyor. Kompakt ölçüleri ve çevik sürüşüyle birlikte hem şehirde hem de şehir dışında sürücüsüne güven vereceği açıklanan Aygo X, aynı zamanda düşük yakıt tüketimi, gelişmiş teknolojileri ve heyecan verici tasarımıyla da segmentinde tüm beklentileri aşmayı hedefliyor.

cdcbe8b4e1bfa71b3671aefa1913a240_0.jpg

Aygo X, dikkat çekici renkleri, dinamik ve sportif imajıyla birleştiriyor. Ön tarafta yüksek teknolojiye sahip farlar bir kanat gibi kaput tarafından sarılırken alçağa konumlandırılan büyük ızgara ise aracın güçlü duruşunu vurguluyor. Eğimli tavan çizgisi ise sportif duruşu destekleyerek Aygo X’in her an gitmeye hazır bir karaktere sahip olduğunu ortaya koyuyor.

cdcbe8b4e1bfa71b3671aefa1913a240_2.jpg

Aygo X, A segmenti bir crossover modelinde ilk olan katlanabilir kanvas tavan özelliğiyle de dikkat çekiyor. Yeni kanvas tavan, sürücü deneyimini maksimuma çıkarmak adına tasarlanmış. Premium modellerde yer alan yüksek kaliteli malzemelerle yapılan kanvas tavan, suya ve toza dayanıklı olarak geliştirilmiş. Ayrıca yeni rüzgar deflektörü sayesinde tavan açıldığında da içeride daha sakin ve sessiz bir atmosfer sağlandığı belirtiliyor.

Dinamik bir sürüş sunan Aygo X, 3.700 mm uzunluğuyla, X uzantısına sahip olmayan önceki nesilden 235 mm daha uzun. Aks aralığı ise 90 mm daha fazla. Ön uzantısı Yaris’e göre 72 mm daha kısa olan Aygo X’in maksimum jant ölçüsü ise 18 inç’e çıkartılmış.

cdcbe8b4e1bfa71b3671aefa1913a240_4.jpg

En dar caddeler için tasarlanan Aygo X, 4.7 metre ile segmentinin en iddialı dönüş yarıçaplarından birine sahip. Gövde genişliği 125 mm artırılarak 1.740 mm’ye çıkarılan Aygo X, daha geniş bir yaşam alanı sunuyor. Bagaj hacmi önceki nesle göre 60 litre artarak 231 litreye çıkarılırken, aracın yüksekliği ise 50 mm artırılarak 1.510 mm'ye ulaşmış.

Birçok yeni özellikle donatılan Aygo X, 9 inç yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekranıyla birlikte sürüş eğlencesini artırıyor. Toyota’nın son multimedya sistemine sahip araç Android Auto ve Apple CarPlay ile kablolu ve kablosuz bağlantı ile akıllı telefon entegrasyonuna izin veriyor.

cdcbe8b4e1bfa71b3671aefa1913a240_1.jpg

Güvenlik özellikleriyle de ileriye doğru büyük bir adım atan Aygo X’te Toyota Safety Sense sistemi standart olarak yer alacak ve bu A segmentinde bir ilk olacak. Toyota Safety Sense sisteminde; monoküler kamera sensörü ve milimetrik dalga radarı ile daha yüksek hızlarda da araçları tespit eden Ön Çarpışma Sistemi, yaya algılama, bisiklet algılama, akıllı adaptif hız sabitleyici ve şerit takip asistanı gibi birçok özellik yer alıyor.

Aygo X birden fazla ödül alan 72 bg'lik 1.0 litre 3-silindirli motorla satışa sunuluyor. Daha fazla performans ve daha düşük tüketim sunacak şekilde geliştirilen motor ile Aygo X’in sadece 4.7 lt/100 km yakıt tüketimi ve 107 g/km CO2 emisyonuna sahip olması hedefleniyor. Aygo X versiyona göre S-CVT otomatik şanzıman veya 5 ileri manuel şanzımanla tercih edilebiliyor.

ÇOK OKUNANLAR