SEKTÖREL › Toyota, B-SUV modelinin üretimine başladı

Toyota, B-SUV modelinin üretimine başladı

13 Temmuz 2021 / 10:29 Yaris Cross'un üretimi markanın Fransa’daki Valenciennes fabrikasında start aldı

Toyota, B-SUV modelinin üretimine başladı

Toyota, şehirli SUV modeli Yaris Cross’un üretimine başladı. Aracın Valenciennes’deki fabrikada gerçekleştirilen üretimi için Toyota, 400 milyon Euro yatırım gerçekleştirerek, dördüncü nesil Yaris ve tamamen yeni Yaris Cross’un fabrikada aynı hatta üretilmesini sağladı. Güncellemelerle birlikte Toyota’nın Fransa’daki TMMF fabrikasının yıllık üretim kapasitesinin 300 bin araca çıktığı açıklanıyor. Yaris Cross üretimiyle birlikte Fransa’daki Toyota fabrikasında toplam çalışan sayısı ise yaklaşık 5 bin kişiye ulaştı.

Toyota’nın 2025’te toplam satışlarda yüzde 90 oranında elektrik motorlu araç satış planı kapsamında, yeni Yaris Cross’un düşük CO2 emisyonlu hibrit versiyonunun yoğun olarak tercih edilmesi bekleniyor.

653f8ae228b43c7d88be784178e480a9_0.jpg

Toyota’nın GA-B platformu üzerine geliştirilen Yaris Cross, Avrupa’da TNGA mimarisiyle üretilen 8’inci model oldu. Üretimin başlaması, aynı zamanda Toyota’nın yerelleştirme stratejisinin ilerlemesinin ve üretim kapasitesini artırmasının da altını çiziyor. Yaris Cross modeli, Toyota’nın 2025’te Avrupa’da 1.5 milyon satış adedi planıyla büyüme hedefinin önemli bir parçası olacak.

Toyota, Polonya fabrikasında da hibrit şanzıman ve elektrikli motorların üretimine başladı. Toyota Yaris ve Yaris Cross için 1.5 litrelik TNGA benzinli ve tam hibrit güç üniteleri bu fabrikada üretilecek. Toyota aynı zamanda, 2021 Yılın Otomobili seçilen Yaris’in artan talebini karşılamak adına, Çekya’daki fabrikasında da kapasiteyi artırmak ve tesisi modernleştirmek üzere yatırımlar gerçekleştirdi.

ÇOK OKUNANLAR