PARİS OTOMOBİL FUARI ÖZEL › Toyota, C-HR konseptini ve FCS’yi Paris’te gösterdi

Toyota, C-HR konseptini ve FCS’yi Paris’te gösterdi

03 Ekim 2014 / 20:31 Her iki araç da Japon üreticinin gelecek planlarında büyük öneme sahip olması nedeniyle dikkat çekiyor

Toyota, C-HR konseptini ve FCS’yi Paris’te gösterdi

Toyota şu anda düzenlenmekte olan Paris Otomobil Fuarı’nda C-HR konsepti ve Fuel Cell Sedan (Yakıt Hücreli Sedan) olmak üzere geleceği günümüze getiren iki araç tanıtıyor.

2015’te tüm dünyada satışına başlanacak olan FCS, Avrupa’da seri üretime hazır dış tasarımıyla ilk kez görücüye çıkıyor. 0’dan 100 km/s’ye 10 sn civarında bir sürede hızlanacak olan otomobil yaklaşık 480 km civarında menzile sahip olacak, tamamen boş deponun dolması ise sadece üç dakika sürecek. Japonya’da Nisan 2015 itibariyle satışa sunulacak olan otomobilin ABD ve Avrupa pazarlarında satışa sunulması ise önümüzdeki yılın yaz aylarını bulacak.

C-HR konsepti ise Japon üreticinin üreteceği C segmenti crossover modelinin ön gösterimi niteliğinde. 4350 mm uzunluğunda, 1850 mm genişliğinde 1500 mm yüksekliğinde olan konsept otomobil, ön ızgarasıyla birleşen LED farlarıyla dikkat çekiyor. Yeni, tamamen hibrit aktarma organlarını da bünyesinde barındıran otomobilin “yakıt verimliliğinin gözle görünür bir şekilde arttığı” söyleniyor. C-HR konseptinin üretim versiyonunun önümüzdeki yıl içerisinde ortaya çıkması bekleniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR