YENİ MODELLER › Toyota Camry

Toyota Camry

01 Eylül 2011 / 01:31 Bugüne kadar tüm dünyada 15 milyondan fazla satılan Toyota Camry'nin yeni nesli yüzünü gösterdi

Toyota Camry
Özellikle Amerika pazarında önemli bir yere sahip olan Toyota Camry, 7'nci jenerasyonunda daha sportif bir tasarıma kavuştu. Daha güvenli, daha konforlu ve sürüş keyfi daha yüksek bir sedan olduğu belirtilen yeni Camry, daha büyük ön radyatör ızgarası,keskin hatlara sahip ön ve arka tamponları ve farklı tasarımlı stoplarıyla selefine oranla daha modern bir görünüm sunuyor. Özellikle ön tasarımıyla büyük bir Corolla gibi görünen Camry'nin Amerikan versiyonuyla global versiyonu hemen hemen aynı iç mekan tasarımına sahip. Ancak global versiyonda daha yumuşak malzemeler, deri ve ahşap kaplamalar kullanılmış. Otomobil, kolay anlaşılır bir ön konsola sahip.

Camry'nin global pazar için sunulan versiyonunda 6-ileri otomatik şanzımanla kombine edilen 268 bg gücünde 3.5 litrelik V6 ve 178 bg gücünde 2.5 litre dört silindirli Dual VVT-i ünitelere görev verilmiş.

Camry, Amerikan pazarı için sunulan versiyonunda daha keskin ve nispeten daha sportif, ancak  kromdan çok plastik kullanımıyla öne çıkan, süsten uzak hatlara sahip. Otomobilde aynı motor gamı kullanılıyor; ancak küçük güç farkları mevcut. Camry'nin ayrıca bir de hibrit sistemli versiyonu geliştirilmiş.

Standart olarak 10 havayastığına ve VSC (araç stabilite kontrol sistemi), çekiş kontrol sistemi, ABS ve EBD gibi aktif güvenlik donanımlarına sahip olan Camry'nin son derece güvenli bir otomobil olduğu belirtiliyor.

Haber: Kerem TOKMAK


ÇOK OKUNANLAR