LANSMAN › Toyota Corolla Cross'ta rekabetçi fiyatlar

Toyota Corolla Cross'ta rekabetçi fiyatlar

04 Kasım 2022 / 01:55 Corolla Cross, 5. nesil hibrit teknolojisi, birçok yeni donanım ve rekabetçi fiyatlarla satışa sunuldu

Toyota Corolla Cross'ta rekabetçi fiyatlar

SUV model gamını genişletmeye devam eden Toyota, bu yıl satışa sunduğu Yaris Cross’un ardından Corolla Cross’u da model gamıne ekledi. Markanın ülkemizdeki model ailesinde C-HR ile RAV4 arasında konumlanan Corolla Cross, verimliliği artırılan beşinci nesil hibrit teknolojisine sahip ilk model olmasıyla dikkat çekerken, aynı zamanda Toyota ailesinde ilk kez sunulan birçok yenilik de barındırıyor.  Yenilenen GA-C platformu üzerine geliştirilen Corolla Cross Hybrid, kapsamlı güvenlik özelliklerini içeren Toyota Safety Sense 3, 10.5 inç yüksek çözünürlüklü yeni multimedya ünitesi ve 12.3 inçlik dijital gösterge gibi yenilikler sunarken, ayrıca panoramik cam tavan, elektrikli bagaj kapağı, ısıtmalı direksiyon, ısıtmalı koltuklar, kablosuz Apple CarPlay ve kablosuz telefon şarjı gibi donanımlarıyla da C-SUV segmentinin en dolu modelleri arasına giriyor. 

4c08b57b3746fc71de237c3bcb9b2e57_1.jpg

Lansman dönemine özel olarak 835 bin TL’den başlayan fiyat etiketleri taşıyan Corolla Cross Hybrid, “Efsane Bambaşka Bir Boyutta” sloganıyla yollara çıktı. Türkiye’de Flame, Flame X-Pack, Passion ve Passion X-Pack olmak üzere dört donanım seviyesiyle satışa sunulan C-SUV, en üst donanım paketinde ise lansmana özel 995 bin TL’lik etiket taşıyor. 

4c08b57b3746fc71de237c3bcb9b2e57_4.jpg

Her ne kadar ismi Corolla Cross olsa da, markanın bu yeni SUV modeli Corolla’dan farklı bir tasarıma sahip. Modern SUV görünümünü dinamik bir formla bir araya getiren araç, Toyota SUV ailesinin tasarımını taşıyor ve karakteristik ön ızgarası, keskin hatlı premium far tasarımı ve aracın dinamik tasarımına katkı sağlayan 3 boyutlu etkiye sahip gövde panelleriyle  dikkat çekici bir görünüm sunuyor. Uzunluğu 4460 mm, genişliği 1825 mm  yüksekliği ise 1620 mm olan otomobil kompakt SUV segmentine uygun proporsiyonlara sahip. 

9a18a0ac1de0d48d2839b5f43b7613ec_0.jpg

Yüksek oturma pozisyonu ve geniş cam yüzeyleri sayesinde ferah bir görüş açısı sunan Corolla Cross, kavisli profile sahip arka kapıları ve ayarlanabilir arka koltuk sırtlıklarıyla da konfora odaklanıyor. Passion donanım seviyesinden itibaren elektrikli bagaj kapağıyla gelen Corolla Cross Hybrid, tavana kadar 525 litrelik bagaj hacmi sunuyor. 

4c08b57b3746fc71de237c3bcb9b2e57_2.jpg

Toyota, daha hızlı işlemciye sahip yüksek çözünürlüklü 10,5 inçlik yeni nesil multimedya ünitesine ilk olarak Corolla Cross’ta yer veriyor. Ayrıca farklı temalar içeren 12,3 inçlik dijital gösterge paneli de, Toyota gamında ilk kez bu otomobilde karşımıza çıkıyor. Zengin standart donanımlara ek olarak Corolla Cross Hybrid’in giriş seviyesi olan Flame versiyonu, 17 inç alaşım jantları, elektronik park freni, geri görüş kamerası, sürücü koltuğunda elektrikli bel desteği, çift bölgeli otomatik klima, kendiliğinden kararan iç dikiz aynası, LED farlar gibi özelliklerle öne çıkıyor. Flame X-Pack versiyonu ise panoramik cam tavan ve tavan rayı ile geliyor. Corolla Cross Hybrid’in Passion versiyonunda ise tüm bunlara ek olarak 18 inç alaşım jantlar, elektrikli bagaj kapağı, ambiyans aydınlatması, LED farlar, sıralı ön sinyaller, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, karartılmış arka ve arka yan camlar bulunuyor. Passion X-Pack ise Passion donanımına ek olarak tam deri koltuklar, kör nokta uyarı sistemi, ön ve arka park sensörü, Nano teknolojili çift bölgeli otomatik klima, ısıtmalı direksiyon, sürücü ve yolcu koltuğu ısıtması ve elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğuna sahip.

4c08b57b3746fc71de237c3bcb9b2e57_3.jpg

Toyota, beşinci jenerasyon hibrit teknolojisine global olarak ilk kez Corolla Cross modelinde yer veriyor. 1.8 litrelik hibrit motora sahip olan otomobil, yeni nesil sistemle birlikte yüzde 15 artışla 140 bg’lik güç değerine ulaşıyor. Tork ise 185 Nm. Önden çekişli olarak sunulan Corolla Cross Hybrid, 170 km/s maksimum hıza çıkıyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 9,9 saniyede tamamlıyor. WLTP ölçümlerinde ortalama yakıt tüketimi 5,0-5,1 lt/100 km olarak verilen Corolla Cross Hybrid, 115-117 g/km CO2 emisyon değerine sahip.

Corolla Cross’daki elektrikli motoru besleyen lityum-iyon batarya da yüzde 14 daha hafif olmasına karşılık yüzde 15 daha yüksek çıkışa sahip. Batarya soğutma sisteminin de daha sessiz çalışma ve uzun batarya ömrü için optimize edildiği açıklanıyor.

9a18a0ac1de0d48d2839b5f43b7613ec_1.jpg

Corolla Cross sürüş kalitesi ve dinamik karakteriyle de dikkat çekiyor. Zeminden yüksek SUV tasarımına rağmen son derece dinamik tepkiler veren otomobil, önde MacPherson, arkada ise bağımsız çift salıncaklı süspansiyon sistemi sayesinde engebeli yollarda dahi yüksek sürüş konforu sunuyor. Özellikle bağımsız arka süspansiyon yapısıyla öne çıkan Corolla Cross Hybrid’in ayrıca elektrik destekli direksiyon sistemi de sürücüye daha dinamik tepkiler verecek şekilde ayarlanmış. 

9a18a0ac1de0d48d2839b5f43b7613ec_2.jpg

Toyota, her modeli gibi Corolla Cross Hybrid’i de zengin güvenlik özellikleriyle sunuyor. Son nesil Toyota Safety Sense 3.0 ile kombine edilmiş T-Mate ile donatılan Corolla Cross’ta araç ve motosiklet algılayan Ön Çarpışma Önleyici Sistem, Acil Durum Direksiyon Sistemi, Kavşakta Çarpışma Önleme Sistemi, Geri Manevra Trafik Uyarı Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Arka Koltuk Hatırlatıcısı, Akıllı Adaptif Hız Sabitleme Sistemi olmak üzere birçok aktif güvenlik özelliği yer alıyor. Akıllı Hız Sabitleme Sistemine sollama desteği ve viraj içerisinde hız azaltma fonksiyonu da eklenirken, ayrıca trafik işareti algılama sistemiyle entegre hız uyarısı da sunuluyor. Güvenli Çıkış Asistanı ve sürücünün tepki vermediği acil durumlarda devreye giren Sürüş Durdurma Sistemi gibi yeniliklere de sahip olan Corolla Cross, düşük hızlardaki ani hızlanmaların kontrol altına alınmasını sağlayan bir özellik de sunuyor. Standart olarak sekiz hava yastığına sahip Corolla Cross’ta kaza sırasında önde yer alanların birbiriyle çarpışmasını önlemek için kullanılan ön orta hava yastığı da bulunuyor.

Toyota, zengin güvenlik donanımlarıyla lanse ettiği Corolla Cross Hybrid’den bu yıl sonuna kadar ülkemize 2700 adet ithal edecek. Japonya’da üretilen otomobilin 2023 yılında ise 10 bin adetlik satışa ulaşacağı açıklanıyor.

ÇOK OKUNANLAR