GÜNDEM › Toyota Corolla

Toyota Corolla

10 Haziran 2013 / 02:16 Türkiye'de üretilecek olan yeni Corolla, Temmuz ayının sonunda ülkemizde satışa sunulacak

Toyota Corolla
Türkiye ile birlikte 16 Toyota fabrikasında üretilecek olan yeni Corolla, dünya prömiyeri ile eşzamanlı olarak ilk kez İstanbul'da tanıtıldı. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt'un ev sahipliğinde gerçekleştirilen yeni Corolla'nın Avrupa prömiyerine, Toyota Avrupa Başkan Yardımcısı Michel Gardel, Toyota Avrupa Ürün İletişimi Direktörü Fabio Capano, Toyota Avrupa Ürün Planlaması Direktörü Augustin Martin, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. Genel Müdürü ve CEO'su Orhan Özer ile Avrupa'dan ve diğer ülkelerden yetkililer ve basın mensupları katıldı.

Toyota'nın yeni tasarım çizgisinin hakim olduğu yeni Corolla, 4620 mm uzunluğunda, 1775 mm genişliğinde ve 1465 mm yüksekliğinde bir gövdeye sahip. Yerini almaya hazırlandığı mevcut Corolla'dan 80 mm daha uzun ve 15 mm daha geniş olan yeni modelin yüksekliğiyse 5 mm daha az. Selefinden hafif olan yeni Corolla'nın daha rijit bir gövdeye sahip olduğu da açıklanıyor. Aerodinamik sürtünme katsayısı 0,29 Cd'den 0,27 Cd'ye düşürülen yeni Corolla'nın, kabin sessizliğini, yakıt tüketimini ve CO2 emisyon değerini minimum seviyelerde tutmak için tasarlandığı söyleniyor.

Daha geniş kabin
Dingil mesafesinin 100 mm artırılarak 2.7 metreye çıkarılmasıyla yeni Corolla'nın arka koltuğundaki diz mesafesi 92 mm artırılarak 706 mm'ye ulaşmış. Bagaj kapasitesi 452 litreye çıkarılan Corolla'nın kaporta ile tampon arasına ekstra absorbe edici materyaller yerleştirilerek kabin içindeki ses seviyesi de asgariye indirilmiş.

Corolla'nın kabin tasarımı markanın Auris modeliyle benzerlik gösteriyor. Fil dişi ve siyah olmak üzere iki farklı kabin rengi seçeneği ile sunulan yeni Corolla'da, iyileştirilen sürüş pozisyonunun yanı sıra, ergonomi ve kolay kullanım için bazı yenilikler de getirilmiş. Direksiyon üzerine yerleştirilen düğmeler de bunlardan biri. Corolla ayrıca, smart entry & start sistemine (akıllı giriş ve çalıştırma), Follow me Home far sistemi, 6.1 inçlik ekrana sahip Toyota Touch multimedya sistemi, naviasyon ve otomobilin sağ ve sol bölgesinde ayrı sıcaklık kontrolü sağlayan çift bölgeli klima sistemine de sahip. Otomobildeki bir diğer teknoloji olan Akıllı Park Destek Sistemi (SIPA) ile ön ve arka tamponlar üzerinde bulunan sensörler kullanılarak sürücü, dar alanlara otomatik olarak paralel park gerçekleştirebiliyor.

Standart güvenlik donanımları
Yeni Corolla aktif ve pasif standart güvenlik donanımları ile de dikkat çekiyor. Güvenlik donanımları arasında sürücü diz hava yastığı dahil olmak üzere 7 hava yastığı, Elektronik Çekiş Kontrol Sistemi (TRC) ve Araç Denge Kontrolü (VSC) ile Yokuş Kalkış Destek (HAC) sistemleri bulunuyor.

Biri dizel üç motor seçeneği
Yeni Corolla yola çıkarken en düşük emisyon ve sınıf lideri yakıt ekonomisini hedefliyor. Yeni Corolla'nın 6-ileri manuel şanzımanlı 1.33 lt benzinli versiyonunda 100 km'deki ortalama yakıt tüketimi 5.6 litre olarak verilirken, CVT şanzıman seçeneğine sahip 1.6 Valvematic benzinli Multidrive S versiyondaki ortalama yakıt tüketimi de yüzde 27 azaltılarak 5.6 lt/100 km'ye düşürülmüş. Yeni Corolla'nın 6-ileri manuel ya da 6-ileri multimode şanzıman seçeneği ile sunulan ve Euro 5 normlarına uyumlu 1.4 D-4D motora sahip dizel versiyonuysa 100 km'de 4.1 litrelik (manuel versiyon) yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor.

Fiyat etiketleri henüz belli olmayan yeni Corolla, İnci beyazı, Avangart Bronz, Koyu Mavi ve Koyu Gümüş olmak üzere 4 yeni renk ile birlikte 9 renk seçeneğine sahip olacak.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt, yeni tasarım anlayışının hayat bulduğu yeni Corolla ile satışların ivme kazanacağını belirtti. Bozkurt, Yeni Corolla'nın Toyota'nın yükselen hedeflerinde anahtar rol oynayacağını da kaydederek şunları söyledi: "Rekabet içindeki otomotiv pazarında Toyota, yeni tasarım anlayışıyla yerini alıyor. 'KeenLook–Keskin Bakış' ve 'Under Priority-Öncelikli"  tasarım felsefesinin yansıtıldığı yeni modellerin satışa sunulmasıyla Toyota'nın çok daha güçlendiğini söyleyebilirim. Toyota'nın bu yeni yüzü ilk olarak yeni Yaris'te ve onu takiben GT 86, yeni Auris, yeni Verso, yeni RAV 4'te görüldü ve şimdi de bunu yeni Corolla'da görüyoruz. Tüm yeni modellerimiz ile birlikte müşterilerinin beklentilerine cevap veren, dinamik, çekici, güçlü, güvenli ve çevreci otomobiller üretme felsefemiz devam edecektir."

ÇOK OKUNANLAR