YENİ MODELLER › Toyota Corolla makyajlandı!

Toyota Corolla makyajlandı!

25 Mart 2016 / 16:32 Japon üretici en çok satan modelini elden geçirdi

Toyota Corolla makyajlandı!

Dünyanın en çok satan otomobili geçirdiği küçük operasyon ile yeni bir görünüme kavuştu. Avrupa pazarında satışa sunulacak olan makyajlı Corolla, daha küçük ızgaraya sahip yeni burnu ile dikkat çekiyor. Yeni, daha ince farlara sahip olan ön kısım selefine kıyasla çok daha rafine görünüyor. Otomobile profilden baktığınızda krom detaylara sahip kapı kolları ve 16 ile 17 inçlik yeni jantlar fark yaratırken, arka kısımda yer alan LED stoplar ve krom çıta Toyota yetkililerinin iddialarına göre otomobilin daha geniş gövdesini vurguluyor. Dokuz farklı gövde rengi seçeneğine sahip olan makyajlı Corolla, yeni Dünya Bronzu, Tokyo Kırmızısı ve Platinyum Bronz renk seçeneklerine kavuşuyor.

Toyota, makyajlı Corolla’da Toyota Safety Sense sisteminin en jenerasyonuna yer verdiğini açıklıyor. Yenilenen otomobilde Trafik İşareti Asistanı, Şeritten Ayrılma İkazı ve Çarpışma Öncesi Sistemi gibi özellikler de güvenlik donanımları arasında yer alıyor.

Japon üretici yeni otomobilinin motor seçenekleri hakkında henüz herhangi bir bilgi açıklamıyor, ancak makyajlı Toyota’nın yaz aylarında Avrupa’da satışa sunulacağını bildiriyor. Toyota, Corolla modelini dünyada 150 farklı ülkede satıyor ve bu model markanın yıllık satışlarının yüzde 20’sini oluşturuyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR