YENİ MODELLER › Toyota, Corolla’yı makyajladı

Toyota, Corolla’yı makyajladı

09 Haziran 2016 / 15:07 Japon üretici, en çok satan otomobilinin 50’nci yaşını yenilenen model ile kutluyor

Toyota, Corolla’yı makyajladı

2016 yılında üretiminin 50’nci yılını kutlayan Toyota Corolla makyajlandı. Dünyada tüm zamanların en çok tercih edilen otomobili olan Corolla, geçirdiği makyaj operasyonu ile birlikte daha premium ve daha prestijli tasarımı ile dikkat çekiyor. Yenilenen otomobil ilk bakışta daha geniş ön alt ızgarası, yeniden tasarlanan tamponları ve elden geçirilen bagaj üstü krom detayı ile farklılığını dışa vururken, yeni LED far ve stoplar ise otomobilin çağa ayak uydurmasını sağlıyor.

Makyajlı Corolla’nın kabininde ise araç içi teknolojik donanımların yanı sıra, premium algısını arttıran önemli değişiklikler de yer alıyor. Kabinde yapılan kapsamlı düzenlemeyle birlikte yenilenen özellikler arasında, sportif klima paneli, yedi inçlik Toyota Touch 2 dokunmatik ekran ve gösterge paneline yerleştirilen 4.2 inçlik renkli (TFT) çok fonksiyonlu ekran yer alıyor. Marka yetkilileri yumuşak doku malzemeler, saten krom detaylar ve lake siyah kaplamaların ise kabinin sofistike görünümünü güçlendirdiğini iddia ediyor. Japon üretici yeni modelinde yeni teknolojilerinin yanı sıra benzinli modellerde geliştirilmiş yeni nesil Yokuşta Kalkış Destek Sistemi (HAC3) de sunuyor.

Toyota yetkilileri, yenilenen Corolla’da süspansiyondan direksiyon güncellemelerine kadar sürüşü ve konfor seviyesini artıracak pek çok revizyon yapıldığını vurguluyor. Birçok noktada gürültü ve vibrasyonu azaltacak çalışmalar yapan Japon üretici, yenilenen otomobilinin kabin gürültüsünün ve titreşiminin hissedilir bir biçimde azaltıldığını iddia ediyor.

Yenilenen Corolla’nın motor seçenekleri 1.4-litre D-4D turbo dizel, 1.33-litre Dual VVT-i atmosferik benzinli ve 1.6-litre benzinli motorlardan oluşuyor. Turbo dizel motor, üreticinin MultiMode otomatikleştirilmiş manuel şanzımanıyla sunulurken, 1.6-litre benzinli motor seçeneği düz vitesin yanı sıra Multidrive S otomatik şanzıman seçeneği ile tercih edilebiliyor.

Toyota Türkiye, makyajlı Corolla’yı Haziran ayının son haftasında satışa sunmayı planlıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR