
Toyota daha “sıcak” Yaris üretmeyi planlıyor
02 Kasım 2015 / 14:10 Yeni otomobil Ford Fiesta ST ve VW Polo GTI gibi otomobillerin karşısına çıkacak

Toyota, Yaris modelinin daha sportif versiyonunu üretmeyi planladığının sinyallerini verdi. Tokyo Otomobil Fuarı’nda CarAdvice’a konuşan Toyota Spor Otomobil Yönetimi bölümü Başmühendisi Tetsuya Tada, markanın Ford Fiesta ST ve VW Polo GTI gibi otomobillerin karşısına çıkacak küçük bir “hot hatch”e ihtiyacı olduğunu söyledi. “Toyota markası olarak gerçek bir hot hatch’e ihtiyacımız var. 2017 yılında WRC’ye döneceğimizi açıkladık. Bu otomobil Yaris olabilir. Gerçek bir Toyota hot hatch’ine ihtiyacımız var.” sözleriyle markanın ihtiyacını vurgulayan yönetici, “günümüzde dört tekerlekten çekişe eskiden olduğu kadar ihtiyaç olmadığını” söyleyerek üretilecek olan otomobilin önden çekişli olma ihtimalinin yüksek olduğunun ipucunu da vermiş oldu.
Toyota iki yıl önce Japonya’da Vitz (Yaris’in Japonya versiyonu) GRMN modelini 1.5-litre benzinli turbo motor ile piyasaya sürmüştü. 152 bg güç ve 206 Nm tork üreten bu otomobil standart olarak 5-ileri şanzıman ile birlikte gelirken, spor süspansiyon ve fren sistemine, ve ayrıca 215/45 R17’lik lastiklerle çevrili 17 inçlik jantlara sahipti.
Haber: Ege Geçyatan
-
Elektriğin Zirvesi: CONCEPT AMG GT XX Mercedes-AMG, 1000 kW gücündeki CONCEPT GT XX ile hiper otomobil kavramını baştan yaratıyor
-
Hyundai “2025’in En Etkili Şirketleri” arasında Hyundai Motor Grubu, TIME dergisi tarafından “2025’in En Etkili 100 Şirketi” listesine dahil edildi
-
Elektrikli ralli çağının yeni yüzü Alpine, 70'inci yılını elektrikli bir yarış canavarı olan A290 Rallye ile kutluyor