SEKTÖREL › Toyota depremin etkilerini siliyor

Toyota depremin etkilerini siliyor

17 Temmuz 2011 / 16:34 Japonya'da yaşanan depremin etkilerini silen Toyota, Avrupa'da yükselişe geçti

Toyota depremin etkilerini siliyor
Geçtiğimiz Mart ayında Japonya’da meydana gelen deprem ve tsunaminin etkisiyle üretim kayıpları yaşayan Toyota, toparlanma sürecinin ardından Avrupa pazarında hızlı bir yükselişe geçti. Yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3’lük bir artış yakalayan Toyota 403.656 adetlik araç satışı gerçekleştirdi. Toyota, 2011’in ilk 6 ayında bir önceki yıla göre yüzde 51 oranında büyüyen Türkiye otomotiv pazarında da, 17.148  adet ile satışlarını yüzde 69 oranında artırarak pazarın üzerinde bir büyüme gerçekleştirdi.

Toyota Avrupa Başkanı ve CEO'su Didier Leroy, Japonya’da yaşanan deprem sonrasında Toyota’nın mücadeleci ruhunu başarıyla ortaya koyduğunu belirterek “Yılın güçlü ilk çeyreğinden sonra yılın ilk yarısında gerçekleşen pozitif sonuçlar için mutluyuz. Bu durum, Mart ayında meydana gelen deprem sonrasında yaşanan tedarik kaygılarını en aza indirmek için bizlerin ve tedarikçilerimizin ne kadar yoğun çalıştığının bir göstergesidir." dedi.

Leroy, "Yılın geri kalanında planlanmış olan üretim ve satış hacimlerine  ulaşmak için yeniden düzenlemeler yapıyoruz. Müşteri siparişlerini karşılayarak teslimatları  hızlandırmaya çalışıyoruz. Yıllık bazda satış hacmimizi artıracağımıza eminiz.” diyerek Toyota’nın önümüzdeki 2-3 yılık dönemde Avrupa’da 1 milyon araç satma hedefinin altını çizdi.

Toyota'nın Avrupa için üretim hacmi, Haziran ayı başından bu yana yüzde 100 seviyesine ulaşırken Japonya'da da normale seviyelere yaklaştı.  Toyota, Avrupa’daki müşteri taleplerini karşılayabilmek adına deprem öncesi planların üzerinde araç üretimi de gerçekleştiriyor.

Toyota’nın Avrupa’da yılın ilk 6 ayındaki 403.656 adetlik satışında hibrid versiyonu da dahil olmak üzere Auris ailesi yüzde 22’lik artışa imza attı. Toyota Corolla satışları yüzde 44 artarak  35.937 adetlik satışa ulaşrken, RAV4 ve Land Cruiser satışlarında da yüzde 20 oranında artış kaydedildi. Avrupa müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik tasarlanan yeni modellerin ve güçlenmeye devam eden tam hibrid ürün gamının, Toyota Avrupa satışlarına önemli katkıda bulunmasını bekleniyor.

ÇOK OKUNANLAR