
Toyota fabrikasında üretilen her üç araçtan ikisi hibrit!
03 Şubat 2020 / 01:39 Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Avrupa’nın en yüksek üretim hacmine ve hibrit üretim yüzdesine sahip Toyota fabrikası oldu

Toyota Otomotiv Sanayi, Sakarya’nın Arifiye ilçesinde bulunan fabrikasında 2016 yılından bu yana ürettiği hibrit teknolojili araçlarla Türkiye’yi, Avrupa’nın Toyota fabrikaları arasında en yüksek rakamlı hibrit üretim merkezi haline getirdi.

Toyota, Türkiye’de ilk kez 2016 yılında hibrit motorlu C-HR modelini banttan indirmişti. 2019 yılında 12'nci nesil Corolla Sedan ile birlikte ikinci hibrit otomobilini de Sakarya'da üretmeye başlayan Toyota Türkiye, böylelikle Sakarya’yı Türkiye’nin hibrit üretim üssü haline getirirken, Toyota Avrupa fabrikaları arasında da en yüksek hibrit üretim adetlerine ulaşıldı.

Sadece Avrupa’da değil, global düzeyde de en başarılı fabrikalardan biri olduklarını dile getiren Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Toshihiko Kudo; “Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye olarak Toyota'nın Avrupa'daki üretim tesisleri arasında en yüksek üretim hacmine sahip fabrikasıyız. Toplam üretim hacmimiz içinde hibrit otomobiller önemli bir yer tutuyor. 2019 yılında ürettiğimiz 253 Bin adet otomobilin, yaklaşık %65’i olan 163 bin adedi hibrit motorlu araçlardır. 2019 yılında 121 bin adet C-HR hibrit ve 42 bin adet Corolla Sedan ürettik. Bu rakamlar fabrikamızda hattan inen her üç araçtan ikisinin hibrit olduğunu gösteriyor.” dedi. Kudo, hibrit teknolojisini de kapsayan yeni model yatırımları için toplamda 630 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Gerçekleştirdiği üretim ve ihracat rakamlarıyla ülke ekonomisine katma değer sağlamayı istikrarlı bir şekilde sürdüren Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, yıllık üretim miktarının %90’ını dünyanın 150 farklı ülkesine ihraç ediyor. 2019 yılında üretilen 121 bin adet C-HR Hibrit’in ilk 5 ihracat pazarı Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya ve Almanya olurken, 42 bin adet üretilen Corolla Sedan hibrit’in ilk 5 ihracat pazarı ise İsrail, Polonya, İrlanda, İspanya ve Macaristan oldu.
-
BYD yeni enerjili araç satışında lider oldu
BYD, 2025 yılında 4,6 milyonun üzerinde yeni enerjili araç satışı gerçekleştirerek liderliğe yükseldi
-
Togg’un kullanıcı sayısı 2025’te 88 bini geçti
Togg, 2025 yılında 39.020 adet araç teslimatıyla toplam kullanıcı sayısını 88 binin üzerine taşıdı
-
ID. Polo fiziksel kumandalarla gelecek
VW, tamamen elektrikli ID. Polo’nun iç mekânını tanıtarak yeni nesil kokpit mimarisini paylaştı
-
Luca Serafini’den modern Testarossa yorumu
Tasarımcı Luca Serafini'nin Ferrari Testarossa’dan ilham alan dijital konsepti beğeni topladı























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS