GÜNDEM › Toyota Fuel Cell Sedan’ın seri üretim tasarımı ortaya çıktı

Toyota Fuel Cell Sedan’ın seri üretim tasarımı ortaya çıktı

27 Haziran 2014 / 21:49 Yakıt olarak hidrojen kullanan otomobil Avrupa’da önümüzdeki yılın yaz aylarında satışa sunulacak

Toyota Fuel Cell Sedan’ın seri üretim tasarımı ortaya çıktı

Toyota, geleneksel içten yanmalı motor performansına eşdeğer hidrojen yakıt hücreli hibrit otomobili Fuel Cell Sedan’ın seri üretim tasarımını Japonya’da tanıttı. Geçtiğimiz yıl Tokyo Motor Show’da konsept olarak görücüye çıkan Fuel Cell Sedan, hidrojen yakıt hücreli otomobillerin gelişimine öncü olarak, 2015 yılında yollardaki yerini alacak. Çevre dostu FCV konsept sadece su buharı üreten, dünyanın en yüksek güç yoğunluğuna sahip 4 kapılı sedan otomobili olacak. Çevre dostu otomobiller üretme temelinde üretilen FCV Sedan, Japonya’da Nisan 2015’ten önce satışa sunulacak. Otomobil, Amerika ve Avrupa’da ise 2015 yazında piyasada olacak.

Fuel Cell Sedan, Japonya’da Toyota ve Toyotopet yetkili satıcılarında satışa sunulacak. Satışlar ilk olarak, hidrojen dolum istasyonlarının geliştirilmekte olduğu bölgelerle sınırlı olacak. FCV Sedan’ın Japonya’da yaklaşık 51 bin Euro olan satış fiyatı, Avrupa ve Amerika’da ise daha sonra duyurulacak.

20 yıldan uzun bir zamandır yakıt hücreli otomobiller geliştiren Toyota, 2002 yılından bu yana yakıt hücresi sistemi üzerinde önemli iyileştirmeler yaptı. Toyota’nın Fuel Cell Sedan, fosil yakıtlı otomobillere yakın bir performans ve sürüş menzili sunuyor. Yakıt dolum süresinin sadece 3 dakika olduğu Fuel Cell Sedan’da sürüş esnasında sadece, hidrojen ve oksijenin reaksiyonu sonucu su buharı ortaya çıkıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR