
TOYOTA GAZOO Racing yeni bir şampiyonluğa daha imza attı
27 Kasım 2024 / 00:59 TOYOTA GAZOO Racing WRC'de üst üste 4.kez Markalar Şampiyonu oldu

Toyota’nın motor sporları departmanı TOYOTA GAZOO Racing yeni bir şampiyonluğa daha imza attı. Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) son yarışı olan Japonya Rallisi’nde ilk iki sırayı alan Toyota, böylece üst üste dördüncü kez Markalar Şampiyonluğu’nu kazanarak büyük bir başarı elde etti. Takım kendi evindeki rallide Elfyn Evans’ın 3 saat 23 dakika 41 saniyelik derecesiyle yarışın kazananı oldu. Japonya’da ikinci sırayı da TOYOTA GAZOO Racing pilotu Sébastien Ogier aldı. Takımın genç pilotu Takamoto Katsuta da, hafta sonu boyunca iyi bir performans ortaya koyarak ralliyi dördüncü tamamladı.

Bu sonuçların ardından 591 puanla Markalar Şampiyonu olan TOYOTA GAZOO Racing, ralli dünyasının zirvesi olan WRC’de toplam sekizinci şampiyonluğunu almış oldu. Bu başarı, Toyota’nın rallilerdeki üstünlüğünü bir kez daha kanıtladı.
Toyota’nın WRC’de GR YARIS Rally1 HYBRID aracıyla elde ettiği başarı aynı zamanda bir diğer kategoride de şampiyonlukla taçlandı. GR Yaris Rally2 aracıyla yarışan Sami Pajari WRC2 şampiyonluğu da ilan ettiler. Printsport takımıyla yarışan Sami Pajari, Japonya’da ikinci sırayı alarak podyuma çıktı ve üç puan farkla şampiyon olmayı başardı.

TOYOTA GAZOO Racing, Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) yanı sıra Dünya Dayanıklılık Şampiyonası (WEC) ve Dünya Ralli-Raid Şampiyonası (W2RC) şampiyonluklar kazandı. Toyota, W2RC’de Dakar Rallisi gibi en zorlu koşullarda üstün performans sergileyen GR DKR Hilux T1+ ile şampiyonluğa ulaştı. Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nde ise GR010 HYBRID yarış aracıyla zirvede yer aldı ve bu seride arka arkaya altıncı Markalar Şampiyonluğu’nu kazandı.
Toyota’nın kazandığı WRC Markalar Şampiyonlukları:
1993 – Toyota Celica GT-Four ST185
1994 – Toyota Celica GT-Four ST185
1999 – Toyota Corolla WRC
2018 – Toyota Yaris WRC
2021 – Toyota Yaris WRC
2022 – Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID
2023 – Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID
2024 – Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID
-
Yeni Chery TIGGO7'de 4x4 seçeneği
Chery, yenilenen TIGGO7’yi Türkiye’de 4x2 ve ilk kez sunulan 4x4 seçenekleriyle satışa çıkardı
-
Yeni Mercedes GLB soğuk hava testlerinde
Mercedes-Benz, dünya prömiyeri öncesi yeni GLB’nin-40 derecedeki iklim tüneli testlerini paylaştı
-
Peugeot Polygon Concept tanıtıldı
Geleceğin sürüş deneyimine odaklanan konsept, Hypersquare direksiyon sistemiyle öne çıkıyor
-
İngiltere’nin en çok satan Çinli modeli!
Omoda & Jaecoo, 4.956 adetlik satışla İngiltere’nin en çok tercih edilen Çinli'si olurken, Jaecoo 7 de ayın en çok satan Çinli modeli oldu
-
Hyundai, Rixos Sailing Cup’a ana sponsor oldu
Marka, Göcek’te düzenlenen Rixos Sailing Cup’a ana sponsor olarak katıldı ve elektrikli araç gamını etkinlik boyunca deneyime açtı
-
Yeni BMW iX3 tek şarjla 1.000 kilometreyi aştı
Tek şarjla 1.007,7 kilometre yol kat eden iX3, resmi menzil tahminlerini aşmayı başardı
-
Elektrikli Cayenne gün ışığına çıktı
113 kWh bataryalı Cayenne Electric, teknolojisi ve çarpıcı performansıyla göz dolduruyor
-
Hyundai'den çarpıcı bir off-road konsepti
Hyundai’nin kompakt off-road konsepti CRATER, AutoMobility LA 2025'te tanıtıldı
-
Chery TIGGO8 Türkiye’de satışa sunuldu
7 koltuklu yeni TIGGO8, yenilenen tasarımı ve gelişmiş güvenlik donanımlarıyla Türkiye'de...























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS