
Toyota GAZOO Racing yeni bir zafere daha imza attı
10 Ekim 2021 / 01:22 TOYOTA GAZOO Racing Dünya Ralli Takımı, Elfyn Evans ve co–pilotu Scott Martin’in olağanüstü mücadelesi sayesinde evinde dördüncü zaferini kutladı

TOYOTA GAZOO Racing Dünya Ralli Takımı, Elfyn Evans ve co�"pilotu Scott Martin'in performansı sayesinde evinde dördüncü zaferine ulaştı. İngiliz ikili böylece, iki raundun kaldığı şampiyonluk yolunda, ralliyi beşinci sırada tamamlayan takım arkadaşları Sébastien Ogier ve Julien Ingrassia’yı yakalayabilecek bir konuma ulaştılar. Sezondaki ikinci zaferiyle birlikte, Evans şampiyona lideri Ogier ile arasındaki farkı 24 puana düşürmüş oldu. Sezonun tamamlanması için toplamda 60 puan kalırken, üreticiler şampiyonasında da Toyota liderlik farkını 61 puana çıkardı. Bu sonuçlarla birlikte; Toyota pilotlarının şimdiden üst üste üçüncü yıl şampiyonluk unvanını alması da kesinleşti. Toyota, üreticiler takım şampiyonluğunu kazanmaya da bir adım daha yaklaştı.

İki yıl aradan sonra yapılan ilk Finlandiya rallisinde, takımlar hızlı çakıl yollarda daha çetin bir rekabetle karşılaştı. Evans Cuma açılış gününün sonunda toplamdaki üçüncülükle en iyi konumlanmış pilot durumundayken, yolda ikinci sırada olmasına rağmen güçlü bir performans ortaya koydu. Cumartesi sabahı dört etabın dördünü de kazanarak birinciliğe yerleşti ve final gününe 9.1 saniyelik bir avantajla girdi.
Pazar test sürüşlerinin ilkinde en hızlı süreyle arasındaki mesafe sadece 0.4 saniye olarak gerçekleşirken, 17. ve 18. etap farkı artırarak en hızlı sürelere ulaştı. Evans, ralliyi bitiren Güç Etabı’nda en hızlı süreye yakışan bir zafere imza atarak, maksimum beş ekstra puana hak kazandı.

Ralliye ev sahipliği yapan Jyväskylä şehrinde üretilen Toyota Yaris WRC 2017 yılında piyasaya sürüldüğünden bu yana kendi şehrinin yollarında rekorunu kimseye bırakmadı. Araç bu sonuçla birlikte toplamdaki 25. WRC zaferine ulaşmış oldu. Toyota ayrıca WRC’de 200. kez podyuma çıktı ve böylelikle bu sayıya ulaşan üçüncü üretici oldu.
-
C Serisi elektrik dönüşümünü tamamladı
Mercedes-Benz, tamamen elektrikli yeni C-Serisi ile orta sınıfta teknolojik çıtayı yükseltiyor
-
IONIQ 3'ün önündeki perde kalktı
Hyundai'nin İzmit'te üreteceği yeni elektriklisi, en uygun fiyatlı IONIQ modeli olacak
-
Skoda’nın mobil şarj hizmetine yoğun ilgi
Yüce Auto–Skoda’nın mobil şarj hizmeti, ilk çeyrekte farklı markalardan yüzlerce kullanıcıya ulaştı
-
Formula 1 İstanbul’a dönüyor
İstanbul Park, 2027 itibarıyla en az 5 yıl boyunca Formula 1 takvimine yeniden dahil edildi
-
Yeni Vivaro Kamyonet Türkiye’de satışta
Opel, Tofaş üretimi yeni Vivaro Kamyonet'i 1 milyon 715 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sundu
-
Mercedes-Benz EQS'in menzili artık 926 km
Yenilenen EQS, artırılmış menzil, yeni elektrik mimarisi ve yapay zeka destekli teknolojilerle tanıtıldı
-
Elektrikli Porsche Cayenne Coupé tanıtıldı
Cayenne Coupé, yüksek performans, uzun menzil ve 911’den ilham alan bir tasarım sunuyor























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS