YENİ MODELLER › Toyota Hilux

Toyota Hilux

29 Temmuz 2011 / 00:16 Toyota'nın başarılı pick-up modeli Hilux, artık yepyeni bir görünüme, kabin yapısına ve daha ekonomik motorlara sahip

Toyota Hilux
Toyota Hilux'ın makyajlı fotoğrafları yayınlandı. Pick-up'ın özellikle A sütununa kadar olan kısmı tamamen yepyeni bir görünüme sahip. Yeni motor kaputu, yeni tamponlar, yeni farlar ve ön ızgara Hilux'ın çehresini baştan aşağıya değiştirmiş. Otomobilin kaputu üzerinde bir hava girişi de bulunuyor. Hilux’un iç mekanında da revizyona gidilmiş.Artık daha kaliteli malzemelerin kullanıldığı kokpit eskisinden çok daha şık bir görünüm sunuyor. Bunda ortada konumlandırılmış 6.1 inçlik renkli multimedya ekranının da payı büyük.

Yeni tasarımlı 15 ve 17 inçlik jantlara sahip olan pick-up,”Single Cab”,”Extra Cab” ve “Double Cab” adında üç farklı karoser seçeneğiyle üretilecek. 4x2 ya da 4x4 aktarma seçenekleri bulunacak olan pick-up'ta, gücü 24 beygir artarak 144 bg'ye ulaşan 2.5 litre D-4D turbodizel motor görev yapıyor. 2000 d/d’de 343 Nm tork üreten bu motorun ortalama 7.3 litre/100 km yakıt tükettiği açıklanıyor. Güncel modele göre tüketiminde 1 litrelik düşüş kaydedildiği açıklanan Hilux'ın emisyon değeri de 193g/km’ye gerilemiş. Bu motorun yanısıra 3.0 litrelik D-4D dizel motor seçeneğinin de sunulacağı Hilux’ın her iki motorda da Euro 5 normlarını karşılayabilkdiği belirtiliyor.

Haber: Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR