KONSEPT › Toyota küçük konseptini yarışa hazırlıyor

Toyota küçük konseptini yarışa hazırlıyor

03 Aralık 2015 / 18:20 Japon üretici S-FR Racing Concept’i Tokyo Auto Salon’da gösterecek

Toyota küçük konseptini yarışa hazırlıyor

Toyota, Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıttığı küçük S-FR konseptinin yarış versiyonunu önümüzdeki ay düzenlenecek olak Tokyo Auto Salon’da tanıtacak. Japon üreticinin yeni konsept otomobilinin yarış tulumu giymiş versiyonu olarak betimlenebilecek olan yeni otomobil, daha geniş çamurluklara sahip agresif gövdesi, büyük ön ve arka spoylerleri ve karbon fiber ile güçlendirilmiş plastikten üretilen kanatçıkları ile dikkat çekiyor. Otomobilin kaputunda yer alan havalandırma girişleri ve devasa arka kanadı ise sportifliğin altını bir kez daha çiziyor.

4.100 mm’lik uzunluğuyla standart konsept otomobilden biraz daha uzun olan S-FR Racing Concept, 1.735 mm’lik genişliği ile standart otomobile göre geniş ve 1.270 mm’lik yüksekliği ile standart konseptten daha alçak. Yarış konseptinin 980 kg’lik standart S-FR’a kıyasla daha hafif olmasına ise kesin gözüyle bakılıyor.

Toyota, iki ay önce tanıttığı konsept otomobilinde olduğu gibi S-FR Racing Concept’in teknik verileri hakkında herhangi bir açıklama yapmazken, otomobilin kaputunun altında 115 bg güç ve 185 Nm tork üreten 1.2-litre hacimli üç silindirli turbo benzinli motorun yer alacağı tahmin ediliyor, ancak Toyota GAZOO Racing mühendislerinin bu motordan daha fazla güç elde edebileceği konuşuluyor.

Toyota S-FR Racing Concept, 15-17 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan 2016 Tokyo Auto Salon’da görücüye çıkacak.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR