SEKTÖREL › Toyota Mirai “2016 Yılının En Çevreci Otomobili” seçildi

Toyota Mirai “2016 Yılının En Çevreci Otomobili” seçildi

25 Mart 2016 / 19:55 Hidrojen yakıt hücreli Mirai atmosfere yalnızca su buharı salması ile dikkat çekiyor

Toyota Mirai “2016 Yılının En Çevreci Otomobili” seçildi

Toyota’nın hidrojen yakıt hücreli otomobili Mirai, New York Uluslararası Otomobil Fuarı’nda “2016 Yılının En Çevreci Otomobili” olarak açıklandı. Mirai, 23 ülkeden 73 uluslararası otomotiv gazetecisinden oluşan jüri tarafından bu ödüle layık görüldü.

Japon üreticinin hidrojen yakıt hücreli modeli, birinci aşamada sekiz model arasından ilk üç arasında yer aldı. Toyota’nın ilk üçe girmeyi başaran bir başka modeli ise yeni Prius oldu.

Çevrecilik klasmanında tüm rakiplerini geride bırakan Mirai’nin su buharı dışında herhangi bir salınımı bulunmuyor. Toyota yetkililerinin iddialarına göre Mirai, geliştirilmiş yakıt hücresi teknolojisi ve çevre performansının yanı sıra eğlenceli bir sürüş de vaat ediyor. Fütüristik tasarımıyla dikkat çeken yakıt hücreli modelin konforlu ve sessiz sürüşe sahip olduğu da Toyota mühendisleri tarafından iddia ediliyor.

2015 yılının Eylül ayında İngiltere, Almanya ve Danimarka’da satışına başlanan Mirai; önümüzdeki günlerde Belçika, Hollanda, Norveç ve İsveç’in de eklenmesi ile Avrupa’da toplam yedi ülkede pazarında yer alıyor olacak. Toyota Mirai, Avrupa’daki bu ülkelerin yanı sıra Japonya ve Amerika’da da satın alınabiliyor. 

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR