SEKTÖREL › Toyota, müşteri memnuniyetinde yine en iyi

Toyota, müşteri memnuniyetinde yine en iyi

27 Mart 2012 / 12:25 Toyota, 'Müşteri Memnuniyeti Endeksi' araştırmasında, binek otomobil kategorisinde 4’üncü kez birinci oldu

Toyota, müşteri memnuniyetinde yine en iyi
Toyota, Ulusal Kalite Derneği (KalDer) ve KA Araştırma Limited tarafından 81 ilde 11.479 kişiyle yapılan “Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi” araştırmasında binek otomobil sektöründe 4 yıldır üstüste ilk sırada yer almayı başardı. Araştırmaya göre; birinciliklerin temelinde Toyota müşterilerinin başlangıçta ürün ile ilgili beklentilerinin karşılığını almalarının yanısıra Toyota bayilerinde aldıkları sorunsuz satış ve satış sonrası hizmet anlayışı da yatmakta.

Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, araştırma sonuçlarına göre son 4 yıldır gelen birincilikler ile Toyota’nın bu konudaki felsefesinin karşılığını bulduğunu belirterek “Son 4 yılda gelen birincilikler müşteri memnuniyetinde sürdürülebilirliğe güzel bir örnektir ve temelinde güven unsuru yatmaktadır. Bu durumu iki adımda özetlersek birinci adım doğru ürün, servis ve hizmeti üretmeniz, ikincisi de dürüst ve şeffaf bir politikayla ve her zaman doğru iletişim kurarak müşterilerinizle daimi bir irtibat halinde olmanızdır.” dedi. Bozkurt, ürün ve hizmet için ödenilen paranın beklentileri ne kadar karşıladığının önemli olduğuna işaret ederek “Müşterisine ciddi anlamda önem vererek, ürettiği hizmet ve ürünlerle daima müşterisinin yanında durması gerektiğini kendisine vizyon edinmiş dünya şirketleri açısından bu algının doğru değerlendirilmesi gerekir.” dedi.

Hedefimiz: Mutlak Müşteri Memnuniyeti
Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Toyota vizyonu gereği “Müşterilerin Toyota’yı seçmelerinden ötürü mutlu olmasını sağlayan bir şirket” kavramının ana hedefleri olduğunu da kaydederek “Bizi tercih edenlerin beklentilerini aşacak ürün ve hizmetlerle her zaman bu yarışta bir adım önde gitmek için uğraş vermeye devam edeceğiz. 3S Plaza konsepti ile satış, servis ve yedek parça hizmeti veren Toyota bayilerinin mottosu müşterinin kapıdan içeri girdiği andan itibaren patronun o olduğunun tüm çalışanlar tarafından bilinmesidir.”diye konuştu.

ÇOK OKUNANLAR