YENİ MODELLER › Toyota, PROACE VAN ile hafif ticari pazarına yeni bir soluk getirecek

Toyota, PROACE VAN ile hafif ticari pazarına yeni bir soluk getirecek

20 Nisan 2016 / 08:50 Japon üretici yeni hafif ticari aracını 2016’nın son çeyreğinden itibaren Türkiye’de satışa sunacak

Toyota, PROACE VAN ile hafif ticari pazarına yeni bir soluk getirecek

Toyota, ürün gamına katılacak olan yeni PROACE VAN ile hafif ticari araç pazarına yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Bu alanda tüketicinin her ihtiyacını karşılamak üzere geliştirilen yeni PROACE VAN’ın dünya lansmanı ise 26-28 Nisan tarihleri arasında Birmingham Ticari Araç Fuarı’nda gerçekleştirilecek. Japon üretici, 2016’da Avrupa’da 2,2 milyon adet olması ön görülen hafif ticari araç pazarında, geniş ürün yelpazesine sahip yeni modeli ile önemli bir pay sahibi olmayı hedefliyor.

Panelvan ve kombi van gövde tipi seçenekleriyle sunulacak olan PROACE, 2,9 ve 3,2 metre olmak üzere iki farklı dingil mesafesi seçeneğine sahip. Bunun yanı sıra kompakt, orta ve uzun olmak üzere üç farklı boy seçeneğine sahip olan yeni modelin uzunluğu ise 4,6 metre ile 5,3 metre arasında değişebiliyor. Toyota’nın iddialarına göre PROACE’in 4,6 metrelik versiyonu kompakt sınıfta olmasına rağmen sunduğu yükleme kapasitesi ile orta sınıf seviyesinde performans sağlıyor.

PROACE’in pratik özellikleri arasında, otomatik açılan sağ ve sol sürgülü kapıları, otomatik şanzıman, önde üçlü koltuk düzeni, ön yolcu koltuğunun katlanmasıyla maksimum yükleme uzunluğunu ve kapasitesini artıran yeni Smart Cargo sistemi yer alıyor.

Toyota’nın yeni hafif ticari aracında güçleri 95 bg ile 180 bg arasında değişen 1.6-litre veya 2-litre hacimli beş farklı dizel motor, kullanıcının isteğime göre manuel veya multimode otomatik şanzıman seçenekleri ile sunuluyor. Stop&Start sistemi ise PROACE’in daha iyi yakıt tüketim ve CO2 salım değerleri yakalamasını sağlıyor. Japon üretici yeni hafif ticari modelinin EuroNCAP çarpışma testinden beş yıldız aldığının da altını çiziyor.

Toyota’nın hafif ticari araç segmentinde sunacağı yeni modeli PROACE, Türkiye’de yılın son çeyreğinden itibaren satışa sunulacak.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR