SEKTÖREL › Toyota RAV4, JNCAP testlerinden 5 yıldızla ayrıldı

Toyota RAV4, JNCAP testlerinden 5 yıldızla ayrıldı

02 Haziran 2020 / 18:47 JNCAP, ışıklandırma olmayan bölgelerdeki yayaları algılayan otomatik fren sistemine sahip RAV4'e en yüksek puanı verdi

Toyota RAV4, JNCAP testlerinden 5 yıldızla ayrıldı

Japonya’daki gerçek trafik kazalarını kriter alan JNCAP testleri, Toyota RAV4'e en yüksek puanı verdi. JNCAP her yıl yükselttiği çarpışma güvenliği kriterlerini bir kez daha revize ederek yaşlanan nüfusunun sürüş kondisyonlarını testlere daha iyi yansıtmaya başladı ve insan vücuduna daha yakın özelliklere sahip mankenleri testlere adapte etmeye başladı. 

JNCAP, önleyici güvenlik performansı değerlendirmesine geçtiğimiz yıl gece sokak lambaları altında yayaları algılayan otomatik fren sistemlerini de eklemişti. Bu yıl ise standartları zorlaştırmak adına, araştırmalara göre yoldaki yaya ölümlerinin önemli bir bölümünün gece gerçekleştiği gerçeğine dayanarak, ışıklandırma olmayan bölgelerdeki yayaları algılayan otomatik fren sistemlerini de devreye aldı. 

Gece sürüş koşullarında yayaları algılayan Ön Çarpışma Önleyici sistemine kavuşan Toyota Safety Sense özelliği sayesinde yüksek güvenlik standartları sunan RAV4, bu yeni kriterlerden 5 yıldız alarak JNCAP'ın değerlendirmesinde en iyi dereceyi elde etti.

ÇOK OKUNANLAR