GÜNDEM › Toyota temiz enerji kullanımını arttırıyor

Toyota temiz enerji kullanımını arttırıyor

22 Ağustos 2014 / 23:05 Japon üretici Kuzey Galler’deki motor fabrikasının enerji ihtiyacının bir kısmını güneş panelleri ile karşılayacak

Toyota temiz enerji kullanımını arttırıyor

Toyota, üretimdeki çevreci yaklaşımlarına bir yenisini daha ekledi. Toyota’nın Kuzey Galler’de bulunan fabrikasında üretim için gerekli olan enerjinin yüzde 10’u, kurulan yaklaşık 13.000 güneş panelinden karşılanacak. Güneş panellerinin bir yılda üreteceği 3.475.000 kWh enerji, 22.500 araç motorunun üretimi için gerekli olan enerji miktarına eşdeğer. Bunun yanı sıra tesis, yılda 1.800 ton CO2 emisyonu tasarruf etme potansiyeline de sahip olacak.

Toyota’nın Avensis ve Auris modelleri için benzinli ve hibrit motorları üreten Deeside Fabrikası’ndaki üretimin yüzde 10’unu karşılayacak olan güneş panellerinin kurulumunu British Gas üstlendi. Sekiz futbol sahası büyüklüğünde bir alanı kapsayan güneş panellerinin kurulumu üç ayda tamamlandı ve kurulum 1 milyar pounda mal oldu.

Toyota’nın İngiltere’de bulunan Derbyshire fabrikasından sonra güneş enerjisinden yararlanan Deeside Fabrikası da, üretimde çevreciliğe öncülük ediyor. Japon üretici, İngiltere’deki tesislerinde olduğu gibi, dünyadaki tüm üretim tesislerinde atıkları azaltarak, doğal kaynakların verimli kullanımını sağlayarak ve kirliliğinin önüne geçerek çevre konusunda küresel liderlerden biri olmayı sürdürüyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR