
Toyota temiz enerji kullanımını arttırıyor
22 Ağustos 2014 / 23:05 Japon üretici Kuzey Galler’deki motor fabrikasının enerji ihtiyacının bir kısmını güneş panelleri ile karşılayacak

Toyota, üretimdeki çevreci yaklaşımlarına bir yenisini daha ekledi. Toyota’nın Kuzey Galler’de bulunan fabrikasında üretim için gerekli olan enerjinin yüzde 10’u, kurulan yaklaşık 13.000 güneş panelinden karşılanacak. Güneş panellerinin bir yılda üreteceği 3.475.000 kWh enerji, 22.500 araç motorunun üretimi için gerekli olan enerji miktarına eşdeğer. Bunun yanı sıra tesis, yılda 1.800 ton CO2 emisyonu tasarruf etme potansiyeline de sahip olacak.
Toyota’nın Avensis ve Auris modelleri için benzinli ve hibrit motorları üreten Deeside Fabrikası’ndaki üretimin yüzde 10’unu karşılayacak olan güneş panellerinin kurulumunu British Gas üstlendi. Sekiz futbol sahası büyüklüğünde bir alanı kapsayan güneş panellerinin kurulumu üç ayda tamamlandı ve kurulum 1 milyar pounda mal oldu.
Toyota’nın İngiltere’de bulunan Derbyshire fabrikasından sonra güneş enerjisinden yararlanan Deeside Fabrikası da, üretimde çevreciliğe öncülük ediyor. Japon üretici, İngiltere’deki tesislerinde olduğu gibi, dünyadaki tüm üretim tesislerinde atıkları azaltarak, doğal kaynakların verimli kullanımını sağlayarak ve kirliliğinin önüne geçerek çevre konusunda küresel liderlerden biri olmayı sürdürüyor.
Haber: Ege Geçyatan
-
Yeni Dacia modelinin ismi açıklandı
Dacia, kuralları yeniden yazmaya hazırlandığı söylenen yeni crossover modelinin adını STRIKER olarak açıkladı
-
X-Trail 25 yılda 8 milyondan fazla sattı
Nissan X-Trail, 25 yıllık model tarihinde dünya genelinde 8 milyondan fazla satışa ulaştı
-
BYD’den çığır açan FLASH şarj teknolojisi
BYD, elektrikli araçlarda şarj süresini önemli ölçüde kısaltan yeni teknolojilerini tanıttı
-
T10X için yeni yazılım güncellemesi
Togg, T10X modeli için geliştirilen yeni TruOS güncellemesini uzaktan erişimle sunmaya hazırlanıyor
-
Yeni AMG GT 4 Kapı Coupé’nin kabini tanıtıldı
Mercedes‑AMG, yeni GT 4 Kapı Coupé'nin sürücü odaklı dijital kokpit tasarımını paylaştı
-
Bursalı Dacia Striker gün ışığına çıktı
Dacia'nın ülkemizde üreteceği yepyeni modeli Striker çok yönlü bir crossover olarak yollara çıkacak
-
Yeni nesil limuzin: Mercedes-Benz VLE
Mercedes-Benz VLE, limuzin konforu ile MPV çok yönlülüğünü bir araya getiriyor























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS